ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Nazi

Άγνωστος έδωσε 600 χιλ. ευρώ σε δημοπρασία αντικειμένων των Ναζί

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Ένας άγνωστος άντρας, για τον οποίον το μοναδικό γνωστό στοιχείο είναι ότι κατάγεται από την Αργεντινή, ξόδεψε περισσότερα από 600.000 ευρώ σε δημοπρασία της Γερμανίας, για να αποκτήσει προσωπικά αντικείμενα Ναζί, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο άγνωστος αγοραστής, με τον αριθμό 888- που παραπέμπει στον κωδικό 88 των νέο Ναζί- έδωσε το τεράστιο ποσό, για ένα σακάκι του Χίτλερ (275.000 ευρώ), ένα προσωπικό ρούχο του Χέρμαν Βίλχελμ Γκαίρινγκ (3.000 ευρώ) και τα υπόλοιπα, για 50 μικροαντικείμενα της εποχής.
Η γερμανική εφημερίδα Bild προσπάθησε να μάθει το όνομα του αγνώστου, ωστόσο ο ίδιος δεν το είχε καταθέσει στο αρχείο των επισκεπτών. Σύμφωνα με την αναφορά, ο άντρας μιλούσε αγγλικά έχοντας ισπανική προφορά και ανέφερε στους οργανωτές πως ταξίδεψε από την Αργεντινή για να αγοράσει τα αντικείμενα, τα οποία θέλει να διαθέσει σε μουσείο της χώρας του.
Τα Ναζιστικά αντικείμενα πουλήθηκαν από τον αμερικανό γιατρό του στρατού, John K. Lattimer, ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αίθουσα της δημοπρασίας ήταν γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών (νέοι, ζευγάρια, ηλικιωμένοι και μεγαλόσωμοι άντρες με ξυρισμένα τα κεφάλια και τατουάζ). Ωστόσο, αυτός που απέκτησε την μεγαλύτερη συλλογή είναι ο άγνωστος Αργεντίνος.
Η δημοπρασία είχε τον τίτλο: «Αντικείμενα του Χίτλερ και των Ναζί- μια ματιά στην άβυσσο του κακού», όπως αναφέρει η Guardian.
Το γερμανικό Δίκαιο απαγορεύει τη δημοπρασία και την πώληση ναζιστικών αντικειμένων και συμβόλων, ωστόσο επιτρέπει την αγορά και κατοχή μόνο σε ερευνητές ή συλλέκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top