ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

Άλλα «μέσα», άλλα «έξω» ο Παππάς

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Η διπλή γλώσσα της κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα της οικονομικής πολιτικής -και όχι μόνο- έκανε και πάλι την εμφάνισή της, αυτή τη φορά από το στόμα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον για συναντήσεις με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και επιχειρηματίες.
Σε συνέντευξη που έδωσε και μιλώντας για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κύριος Παππάς ακούστηκε να απαντά σε εντελώς διαφορετική γραμμή από αυτήν που προωθεί η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη γιατί είναι μέρος της συμφωνίας. Δεν βάλαμε εμείς θέμα για την συμμετοχή του».
Η δήλωση του κυρίου Παππά είναι προφανώς σε δυσαρμονία με το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας και την αναγόρευση από την κυβέρνηση του ΔΝΤ ως κύριου ανασταλτικού παράγοντα για την επίτευξη της συμφωνίας.
Όμως προφανώς ο «αέρας» της Ουάσινγκτον δεν σηκώνει την εγχώρια πολιτική διαχείριση του θέματος, οπότε τα πράγματα αναγκαστικά λέγονται με το όνομά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top