ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

HǍ`- בnjTɓԇщϠӔǍ τϠӏ֏ʋŏՓ(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Άντε πάλι με τη δραχμή!

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πολιτική

Ειλικρινά εξανίσταμαι όταν ακούω να λέει κάποιος από ασχετοσύνη πως και με δραχμή θα είμαστε ΟΚ…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Λες και δεν έχουμε 25% ανεργία, ούτε capital controls, ούτε θεωρούμαστε 100% αφερέγγυοι στο εξωτερικό, ούτε μας ζητάνε ΠΡΟ-πληρωμή για οποιαδήποτε εισαγωγή, ούτε ο νόμος του ’82 του Ανδρέα για τους συνδικαλΗστές ισχύει ακόμα στο ακέραιο, εμποδίζοντας οποιαδήποτε παραγωγή στη χώρα, με σκοπό την απόσπαση λύτρων από τους δύσμοιρους επιχειρηματίες που θα πέσουν στα νύχια τους.
Βγάλτε τα ροζ γυαλιά!
Έξοδος από το ευρώ σημαίνει πως θα δυσκολευόμαστε να εισάγουμε τους σπόρους, τις πρώτες ύλες, τα ανταλλακτικά των μηχανημάτων και τα καύσιμα που είναι απαραίτητα για την γεωργική παραγωγή μας, όπως και τα τρόφιμα που σήμερα εισάγουμε για να καλύψουμε τα ελλείμματα μας σε κρέας, λαχανικά, φρούτα, ζάχαρη, αλεύρια κλπ κλπ.
Οι «κύκλοι» Σόιμπλε που ξαναφέρανε με διαρροές στον τύπο το σχετικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι μειοψηφική άποψη στην ίδια τους τη χώρα, και οραματίζονται έναν σκληρό πυρήνα με ευρώ περιτριγυρισμένο από χώρες δορυφόρους που θα κάνουν τις υποστηρικτικές δουλειές τους σχεδόν τσάμπα, αδιαφορώντας αν θα εξάγουν πληθωρισμό και φτώχεια σε αυτές.
Η Ελλάδα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου στα τελευταία 7 χρόνια για να μείνει στο ευρώ και ταυτόχρονα να συντηρεί έναν στρατό από δημόσιους υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο ή διάθεση για δουλειά που σχεδόν αριθμεί στους μισούς εξ του συνόλου, ενώ μετέτρεψε 1.000.000 ανθρώπους σε ηλικία εργασίας και δημιουργίας, από εργαζόμενους σε συνταξιούχους.
Και όλα αυτά με ψευτιές των ιδεοληπτικών ότι δήθεν έχουν ένα μαγικό ραβδί που λέγεται «ένας νόμος και ένα άρθρο» που θα επαναφέρει την ευημερία και τους ψηλούς μισθούς και τη 13η σύνταξη και άλλα ψέματα.
Αντί αυτού, διαμελίζονται και πωλούνται ως υλικά κατεδαφίσεως οι Έλληνες μικρομεσαίοι, για να συντηρήσουν ό,τι πιο στρεβλό υπάρχει στην οικονομία, φτιάχτηκε ταμείο με υποχρεωτικής διοίκησης από μη-Έλληνα (να χαρώ την αξιοπρέπειά σας ξεφτιλισμένοι) διάρκειας 99 ετών, και από την πολλή ανάπτυξη εγέρθηκαν θέματα εθνικής αντιπαλότητας και εδαφικών αμφισβητήσεων και από τις δυο πλευρές των συνόρων μας!
Η μνημειώδης ανικανότητα των σημερινών κυβερνώντων ανταγωνίζεται μόνον την ροπή τους στον καθεστωτισμό, την επιβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την κατάργηση της δικαστικής εξουσίας με χαρτζιλικώματα και ποτάκια, και μια γενικότερη συμπεριφορά εκπόρνευσης του δημοσίου βίου.
Ανάπτυξη δεν θα έρθει με τέτοια διακυβέρνηση. Δεν το λέω εγώ. Έχουν βουίξει τα παγκόσμια ΜΜΕ. Αντίθετα ο κ. Κερέ εξηγεί πως οποιαδήποτε Ποσοτική Χαλάρωση θα έρθει μετά το 2018 όταν θα συζητηθεί το θέμα του χρέους.
Και στο μεταξύ η εγκληματική οργάνωση με το όνομα χασμωδίας που λέγεται ΟΑΕΕ κανιβαλίζει τις τελευταίες σπίθες επιχειρηματικότητας που έχουν επιζήσει σε αυτή τη χώρα.
Συνηθίσαμε τον φασισμό και τον γκεμπελισμό.
Ως και νεκροί βεβηλώνονται για λίγα δευτερόλεπτα λαϊκής συμπάθειας, πως λέει τους είχαμε στη δούλεψή μας. Πφφφ!
Και τώρα ξεκίνησε η προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο όλων: την αποπομπή από την ευρωζώνη (που συνεπάγεται και έξοδο από την ΕΕ) για δήθεν ελάφρυνση λίγου χρέους.
Τί άλλο θα κάνουν άραγε για να πιάσουν στα χέρια τους το μοχλό που θα κόβει χρήμα. Άνευ αξίας χρήμα βέβαια με ελλείμματα στο ισοζύγιο τροφίμων, αλλά μοχλό παρόλα αυτά!
Ο διάσημος σοσιαλιστής νομπελίστας Κρούγκμαν, που υποστήριζε πως έπρεπε να φέρει δραχμή η Ελλάδα, ζει στη Νέα Υόρκη και πληρώνεται σε σκληρό δολάριο ΗΠΑ. Εκτός αυτού ήδη έχει ανασκευάσει και αποδεχθεί ότι έκανε λάθος.
Οι υπόλοιποι ακαδημαϊκοί κλπ πληρώνονται από το ελληνικό κράτος και η αγοραστική τους δύναμη θα διαφυλαχθεί πάση θυσία από τους κυβερνώντες όταν εσύ θα ψάχνεις στα σκουπίδια για να ταΐσεις τα παιδιά σου. Αντίθετα εγώ θα ψάχνω στο διπλανό ντενεκέ.
Κατάλαβες Αϊνστάιν;
Το να λέμε πως δεν είναι αναγκαστικά κακό να βγούμε από το ευρώ, τώρα που διαλύσαμε την παραγωγή και τη μεταποίησή μας, μετά από 40 χρόνια επιδοτήσεων και συνδικαληστών, είναι τουλάχιστον ηλίθιο!
Εγκληματικά ηλίθιο. Και οι εγκληματίες που τυχόν το προκαλέσουν πρέπει να δικαστούν και να τιμωρηθούν άμεσα. Ετοιμαστείτε για Γουδή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top