ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

«Έπρεπε να είχαμε επιβάλει capital controls από τον Μάρτιο»…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε επιβάλει μόνη της capital controls από τον περασμένο Μάρτιο όταν «βλέπαμε ότι οδεύαμε σε οικονομική ασφυξία» εξέφρασε ο Μάκης Μπαλαούρας. «Οι δανειστές είναι αδίστακτοι. Θέλει το ΔΝΤ να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός. Το ζήσαμε τον Ιούλιο και εδώ είναι μια απάντηση ότι τα capital controls έγιναν από εμάς. Αυτό έγινε κατά παράβαση από το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εγώ έχω την άποψη ότι έπρεπε να το κάνουμε από τον Μάρτιο. Τότε είχαμε τα πρώτα μηνύματα της πιστωτικής ασφυξίας όταν ψάχναμε λεφτά για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ο κοσμάκης δεν ήταν χαζός σκεφτόταν ότι θα μας κάνουμε ένα “τσακ” στις καταθέσεις» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Focus FM.
Μιλώντας για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε ότι «εκβιάζει τη Γερμανία προκειμένου να δείξει ότι είναι απαραίτητο για να θεραπεύσει, δηλαδή να καταστρέψει, και άλλες οικονομίας. Δεν το θέλουμε, δεν το θέλαμε, δεν ήταν απαραίτητο. Εμείς λέμε ότι μας αρέσει να φύγει. Αλλά αν μείνει, να μείνει στη συμφωνία χωρίς ούτε ένα «και» από τη συμφωνία».
Κατάληξε τέλος ότι «έχω πει σε όλους και δυνατά ότι η συμφωνία δεν μας αρέσει είναι υφεσιακή και ισοπεδωτική και άδικη. Παρόλα αυτά για να πάμε σε μια κατάσταση κανονικότητας την τηρούμε κατά γράμμα».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top