ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

Ακόμα μία υπόσχεση Τσίπρα στον αέρα: 30.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Περισσότερα από 30.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθμών σε όλη την χώρα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το voucher που χαρίζει την πολυπόθητη θέση στους παιδικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και παρά και τις κυβερνητικές υποσχέσεις ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός.
Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, ενώ οι δικαιούχοι είναι πολλαπλάσιοι των θέσεων. «Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό, χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος. Ειδικότερα και με βάση τους αριθμούς, φέτος έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς από τις οποίες τα κριτήρια πληρούσαν οι 132.982. Ωστόσο, το πολυπόθητο voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, πράγμα που σημαίνει ότι 40.751 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.
Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη για τις χιλιάδες οικογένειες, έρχεται μετά τις υποσχέσεις τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από την αρμόδια υπουργό ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός, τον Απρίλιο και από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν δωρεάν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά άνω των τριών.
«Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το 1ο και το 2ο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς», δήλωνε συγκεκριμένα απευθυνόμενους στους νέους ο Αλέξης Τσίπρας και υποσχόταν ότι: «Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».
Από την άλλη η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετέθετε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για όλα τα παιδιά άνω των τριών ετών στους παιδικούς σταθμούς για το 2018 και το πρόγραμμα αντιμέτρων. Ωστόσο, η αρμόδια υπουργός υποσχόταν ότι θα δημιουργούνταν παιδικοί σταθμοί σε όλη την χώρα ώστε να καλυφθούν τα όποια μεγάλα κενά υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top