ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Anaptyxiaka_antivara

Αναπτυξιακά αντίβαρα ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Την άμεση νομοθέτηση αναπτυξιακών αντιβάρων ζητούν από την κυβέρνηση, οι κοινωνικοί εταίροι, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα επέλθει το «πνίξιμο» της επιχειρηματικότητας. Σε κοινή τους δήλωση, οι ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΒΕΕ καλούν την κυβέρνηση «να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων». «Το παρόν νομοσχέδιο» – εξηγούν – «έχει ανάγκη από αναπτυξιακά αντίβαρα που θα στείλουν το μήνυμα προς τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ότι ο δρόμος που ακολουθούμε είναι μεν δύσκολος αλλά δεν πνίγει την Ελληνική επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας».
Όπως σημειώνουν με νόημα, «οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι έχουμε διαχρονικά τοποθετηθεί με υπευθυνότητα και ρεαλισμό έναντι των δύσκολων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να παραμείνει στην Ε.Ε. Η αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα είναι μείζον διακύβευμα για τις επιχειρήσεις και διασφαλίζεται εν μέρει με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και φυσικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου».
Ωστόσο – συνεχίζουν – παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων, για σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο, καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, παρατηρούμε πως με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ακολουθεί άλλο δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top