ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÕÐÁÑ×ÅÉ ÊÁÔÉ ÐÏÕ ÌÁÓ ÅÍÙÍÅÉ ÏËÏÕÓ... H NOVA!

Αντίπαλοι υψηλού κινδύνου

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται για τα καλά στη μάχη των ευρωπαϊκών Κυπέλλων και οι αντίπαλοί τους δεν είναι τόσο εύκολοι όσο μπορεί κανείς να φανταστεί με βάση και μόνο τα ονόματά τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την εβδομάδα, τουλάχιστον σε επίπεδο συλλόγων. Και είναι κρίσιμο, διότι η κατιούσα φορά που έχει πάρει η χώρα μας, μπορεί να την οδηγήσει σε βάθος διετίας, σε έναν άνευ προηγουμένου ποδοσφαιρικό μεσαίωνα.
Η Ελλάδα λοιπόν κινδυνεύει να περάσει στις εποχές του 1992, όταν και άρχισε δειλά δειλά να δίνει το παρών μέσω των εκπροσώπων της στους πρώιμους προκριματικούς των μεγάλων διοργανώσεων.
Τώρα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος καλούνται να παλέψουν για τον… άρτον ημών τον επιούσιον, αλλά και για το… ψωμάκι του μέλλοντος. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα, οι πέντε εκπρόσωποί μας θα ήταν ευχής έργο να φτάσουν στην πρόκριση ακόμη κι αν για κάποιους αυτό μοιάζει έως και ακατόρθωτο.

Στα μέτρα του
Μία κλήρωση για την οποία καλείται να ιδρώσει ίσα ίσα για να βγάλει το… μεροκάμματο έχει τύχει ο Ολυμπιακός. Η Παρτιζάν Βελιγραδίου (25/07) είναι μία ομάδα η οποία είναι αξιόμαχη, όμως είναι πέρα ως πέρα στα μέτρα του. Θα ήταν υπερβολή από τους Πειραιώτες να ζητήσουν κάτι πιο εύκολο, με δεδομένο πως αγωνίζονται στο Champions League. Πόσο πιο χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο θα μπορούσε να τους τύχει; Οι «ερυθρόλευκοι» αυτή τη στιγμή είναι εκείνοι που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να περάσουν στην επόμενη φάση απ’ όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Άλλωστε κατέχουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία πλέον για να προσπεράσουν το σέρβικο εμπόδιο. Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά, θα είναι το εκτός έδρας ματς, μιας και οι Σέρβοι οπαδοί δεν… αστειεύονται…

Μόνο με υπέρβαση
Η ομάδα που έχει το πιο δύσκολο έργο και από τους πέντε, είναι η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει την ισχυρή ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/07), μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ιδιαιτέρως ακριβή και με μεγάλη συνοχή. Οι Ρώσοι θεωρητικά έχουν το πάνω χέρι στο ζευγάρωμα αυτό. Η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει μία πραγματική υπέρβαση για να πετύχει την πρόκριση. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την… κρυάδα τους από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περσινή σεζόν, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, αφού αποκλείστηκαν από τη γαλλική Σεντ Ετιέν. Παρά το γεγονός πως αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα τα ματς με τους Στεφανουά, κατέληξαν εκτός χωρίς να δείξουν ότι μπορούν να περάσουν. Με αυτή την εμπειρία στις αποσκευές της η «Ένωση» ποντάρει να μην ξανακάνει τα περσινά λάθη.

Το δις εξαμαρτείν…
Η Καμπάλα (27/07) είναι και πάλι στον δρόμο του ΠΑΟ. Οι Αζέριοι πρόπερσι πέταξαν εκτός Ευρώπης τον Παναθηναϊκό. Τώρα, η μοίρα τους έφερε και πάλι μαζί. Μόνο που αυτή τη φορά οι «πράσινοι» είναι πιο αδύναμοι από ποτέ, ενώ παρόμοια πορεία φαίνεται να έχει και η ομάδα της Καμπάλα. Ωστόσο είναι λογικό να έχουν την ψυχολογία μαζί τους αν σκεφτούν πως πέταξαν εκτός τους «πράσινους» μόλις πριν από 24 μήνες. Το μόνο που μπορεί να δώσει έξτρα ώθηση στον Παναθηναϊκό, είναι το γεγονός πως έχουν μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και η φανέλα τους μετράει. Φυσικά σε τέτοια ματς χρειάζεται συγκέντρωση στον απόλυτο βαθμό.

Στα μαλακά ο ΠΑΟΚ
Την πιο εύκολη κλήρωση απ’ όλες τις ελληνικές ομάδες έτυχε ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την άσημη Ολιμπίκ του Ντόνετσκ (27/07). Το γεγονός πως αντιμετωπίζουν μία ουκρανική ομάδα, προκαλεί μία ανησυχία. Ωστόσο μιλάμε για έναν σύλλογο με μόλις δύο δεκαετίες ιστορίας. Μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερη παρουσία ούτε καν στο εγχώριο πρωτάθλημα, μία… μοντέρνα σταχτοπούτα. Ο ΠΑΟΚ έχει τις μονάδες που μπορούν κάλλιστα να τον οδηγήσουν στην επόμενη φάση χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Δεν σηκώνει υποτίμηση
Όποιος υποτιμά τους Ισραηλινούς, το πληρώνει ακριβά. Αυτό μας έχει διδάξει η ποδοσφαιρική ιστορία (βλ. Ολυμπιακός). Μιλάμε για μία σταθερά ανερχόμενη ποδοσφαιρική σχολή, χωρίς όμως ιδιαίτερες κορώνες και τυμπανοκρουσίες. Και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/07) είναι μία συνεπής ομάδα, με συνοχή και υψηλά επίπεδα οργάνωσης. Ο Πανιώνιος έρχεται με φόρα από την περσινή σεζόν και σε αυτό αποδίδεται η καλή παρουσία του στις μέχρι τώρα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Εδώ οι πιθανότητες είναι απολύτως μοιρασμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top