ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Αύξησαν τους μισθούς τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα στον ΑΔΜΗΕ

σε Uncategorized/Μαζί τα φάγαμε

Μείζον θέμα έχει δημιουργήσει στη ΔΕΗ ως μητρική εταιρεία αλλά και στην κυβέρνηση, συνολικότερα, η απόφαση των δύο στελεχών του ΑΔΜΗΕ να αναθεωρήσουν τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα και να λάβουν αναδρομικά 200.000 ευρώ. Πρόκειται για τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μπλάνα, που προέρχονται και οι δύο από την εταιρεία. Ο κ. Κορωνιωτάκης πριν γίνει πρόεδρος ήταν τομεάρχης, ενώ ο κ. Μπλάνας κατείχε τη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Συστημάτων και Υποδομών. Την υπόθεση που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο στη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας.
Μια πρώτη αντίδραση στην κατεύθυνση του ελέγχου των αποφάσεων της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ ήρθε χθες από τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας Νικόλαο Καϊμάκη. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα επανεξετάσει τη σχετική σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων δημόσιων οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου αναφέρει ότι ο επαναπροσδιορισμός των αμοιβών και η αναδρομική ισχύς των αμοιβών της τωρινής διοίκησης του ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε από το προηγούμενο εποπτικό συμβούλιο κατ’ εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 (Ν 4354/2015), με τον οποίο η κυβέρνηση ήρε το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στην ερώτησή του ο κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν χρήση νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2015, με τον οποίο αίρεται το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.
Οπως αναφέρει ο κ. Σκρέκας, «την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε φάση ολοκλήρωσης, δύο κορυφαία στελέχη του ΑΔΜΗΕ, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διορισμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους στις 20.000 ευρώ (ανά μήνα!)».

Παραιτούνται και επιστρέφουν τις έξτρα αμοιβές ο πρόεδρος και ο CEO του ΑΔΜΗΕ
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα και έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους, στον απόηχο των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η απόφαση των δύο να αναθεωρήσουν τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα και να λάβουν αναδρομικά 200.000 ευρώ.
Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές, τονίζεται ακόμη.
Το θέμα είχε επισημάνει ο τομεάρχης Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κ. Σκρέκας ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Uncategorized

ӕͅđɏ ć̏ʑTɊӇ ӕ̐QT·Ө2砌屡)--בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKINISSI

Βαριές καταγγελίες Σαχινίδη

Με δεδομένη την «καραμανλική» πολιτική καταγωγή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,
ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÏËÕÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Μυρίζει μπαρούτι

Ένα βήμα πριν την… έκρηξη βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς,
Go to Top