ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Γιατί μπήκε «λουκέτο» πέντε ημερών στα μαγαζιά του Φώτη Σεργουλόπουλου

σε Μαζί τα φάγαμε

Προσωρινό «λουκέτο» πέντε ημερών μπήκε στα δύο εστιατόρια-μπαρ που διατηρεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος για φορολογικές παραβάσεις και μη έκδοση αποδείξεων. Η υπόθεση αφορά σε έλεγχο που είχε γίνει στις 23 Ιουλίου 2016 σε μία εκ των επιχειρήσεων του παρουσιαστή, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί τρεις αποδείξεις ύψους 130 ευρώ έκαστη και βεβαιώθηκαν ορισμένες φορολογικές παραβάσεις.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε να μπει προσωρινό «λουκέτο» πέντε ημερών στα καταστήματα του Σεργουλόπουλου «ARTISANAL» και «SHAMONE», ενώ οι παραβάσεις αυτές θα μπορούσαν να επιφέρουν την αναστολή λειτουργίας τους για διάστημα από τρεις έως 20 ημέρες.
Ο παρουσιαστής προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης, η οποία εκδικάστηκε και στις 23 Μαρτίου εκδόθηκε η τελεσίδικη και μη εφέσιμη απόφαση, που δικαιώνει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Έχοντας στα χέρια της την απόφαση του δικαστηρίου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εφάρμοσε το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δύο επιχειρήσεων.
Ο ίδιος πάντως ο Φώτης Σεργουλόπουλος, αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook ότι η απόφαση λήφθηκε «κατόπιν διαδικασιών, συνοπτικών και εξαιρετικά εσπευσμένων».
Ισχυρίζεται, δε, ότι δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή που έχει καταθέσει. «Η απόφαση αυτή εκδόθηκε με ασυνήθιστη σπουδή, κατά τρόπο ανακόλουθο, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, την οποία η επιχείρηση άσκησε, με λόγους ουσιαστικά και νομικά βάσιμους και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες», γράφει ο παρουσιαστής.
Στο μεταξύ, «έφοδο» στο κέντρο που τραγουδάει ο Νίκος Βέρτης έκανε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξημερώματα της πεασμένης Κυριακής για να διαπιστωθεί αν εκπληρώνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις.
Ειδικότερα ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής πήγαν ως πελάτες στις 02:00 στο νυχτερινό μαγαζί YTON, στο Αιγάλεω, προσποιούμενοι τους πελάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι και τις 04:30 τα ξημερώματα τσέκαραν την κίνηση του μαγαζιού σε είσοδο, ταμεία και λουλούδια.
Από τον έλεγχο του κλιμακίου διαπιστώθηκε πως στο νυχτερινό μαγαζί διασκέδαζαν πάνω από 3.000 άτομα και δεν είχαν κοπεί 32 αποδείξεις συνολικής αξίας 6.500 ευρώ. Έτσι στο μαγαζί μπήκε λουκέτο για 48 ώρες και η εταιρεία πρέπει να προσκομίσει τα βιβλία της στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούν ενώ θα ελεγχθεί και το συμβόλαιο του Νίκου Βέρτη με το νυχτερινό κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαζί τα φάγαμε

Go to Top