ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

8febebe306638bfda3489747b7dc4f6b

Γοργονάκια και ψαράκια που ψηλαρμενίζουν

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Ψηλαρμενίζω θα πει μεγαλοπιάνομαι, κάνω σχέδια τολμηρά, πορεύομαι, ονειρεύομαι, πονηρεύομαι. Με δυο λόγια, ψηλαρμενίζω θα πει: «Αμάν, ναι… παίρνω ψηλά τον αμανέ»…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Συνήθως ψηλαρμενίζουν τα ψαρωμένα ψαράκια, που θαλασσοδέρνουν στον ωκεανό της στραβουλής Βουλής των 300 ψαριών και δεν κάθονται στ’ αβγά τους και τα νερά τους, αλλά πήραν την απόφαση να γίνουνε δελφίνια-δελφίνοι.
Τελικά, πήγαν στον πιο βαθύ βυθό, στο Μαντείο των Δελφινιών, όπου ζούσε μια δελφίνα μέντιουμ, που έμοιαζε με την Πυθία και τη λέγανε Βυθία. Η Βυθία λοιπόν, αφού μύρισε φύκια για να υπνωτιστεί και να βυθιστεί, είπε στα ψαράκια πως για να γίνουνε δελφίνια-δελφίνοι θα ’πρεπε να πεταχτούν ψηλά, πάνω από το νερό και πριν ξαναπέσουν στη θάλασσα, να προλάβουν να πουν τη μαγική φράση: «Άλλα γίναν’ για τη γυάλα κι άλλα έχουν γίνει γι’ άλλα».
Τα ψαράκια πήραν φόρα, πετάχτηκαν πάνω απ’ το νερό, αλλά και τα δέκα δεν πρόλαβαν να πουν τη μαγική φράση. Και είπαν τη μισή. Ξανάπεσαν στη θάλασσα και τότε είδαν την αλλαγή. Το σώμα τους μέχρι τη μέση έγινε ανθρώπινο και στο κεφάλι τους βγήκε ένα κεφάλι που άλλο έμοιαζε με τον Ευάνκιλο Βενιζέλο, άλλο με τη Φώφη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη-τάκη, άλλο με τον Γκιόργκο Απαπανδρέου, άλλο με τον Ανανδρέα Λοβέρδο, άλλο με τον Κελάιδωνη Γεωργιάδη, άλλο με την Ντόρα Καβοντόρα, άλλο με τον Γιώργο Καρακαταφέρη, άλλο με τον Αντώνη Ξεφαντώνη, άλλο με τον Βασίλη Λεβεντογένη κι άλλο με τον Αλέξη που έχει διαλέξει να μας ξεμπλέξει ή να μας ξαναμπλέξει… Κι εκεί που όλοι περίμεναν τα ψαράκια να αποκτήσουν και πόδια ανθρώπινα, είδαν κατάπληκτοι πως από τη μέση και κάτω ήταν αρσενικοί δελφίνοι και θηλυκές γοργόνες.
Και πες εσύ τώρα, για να μάθω κι εγώ,
ποιο δελφίνο ή ποια γοργόνα θέλεις για πρωθυπουργό;

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top