ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ImageHandler.ashx

Είναι οι Έλληνες από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην ΕΕ;

σε Ελλάδα/Κοινωνία

Οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους, σύμφωνα με έρευνα της Εurostat και του οργανισμού Coe-Rexeocode, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»…
Η έρευνα αφορά σε στοιχεία του 2015 σύμφωνα με τα οποία, οι πιο εργατικοί Ευρωπαίοι είναι οι Ρουμάνοι και οι πιο τεμπέληδες οι Γάλλοι, αυτοί που διαδηλώνουν τους τελευταίους δύο μήνες στους δρόμους της χώρας, ζητώντας την άμεση απόσυρση του νόμου «Ελ Κομρί».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα της Eurostat επικεντρώθηκε στον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας, δηλαδή στις «ώρες στη δουλειά» και όχι στις «συμβατικές», στις οποίες περιλαμβάνονται οι απουσίες λόγω ασθενείας, παιδικής φροντίδας, διακοπών, απεργιών και διαφόρων κοινωνικών υποχρεώσεων.
Πιο αναλυτικά, το 2015 οι Ρουμάνοι εργάστηκαν κατά μέσο όρο 2.080 ώρες, περισσότερο από κάθε άλλον στην Ευρώπη. Ακολουθεί η χώρα μας με 2.010 ώρες, ενώ οι Γάλλοι είναι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που δουλεύουν τις λιγότερες ώρες στη γηραιά ήπειρο, δηλαδή 1.646 ώρες.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι Γάλλοι εργάστηκαν το 2015 συνολικά 1.646 ώρες, οι Φινλανδοί 1.662 ώρες και οι Σουηδοί 1.664 ώρες.
Από το 2014 οι Φινλανδοί παραχώρησαν τον τίτλο του πιο τεμπέλη Ευρωπαίου εργαζόμενου στους Γάλλους, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.
Οι διαπιστώσεις της Eurostat διαψεύδουν τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν με την κρίση στην Ε.Ε. για τους σκληρά εργαζόμενους Βορειοευρωπαίους σε αντίθεση με τους… καλοπερασάκηδες Νοτιοευρωπαίους.
Το γεγονός ότι οι Έλληνες μαζί με τους Ρουμάνους είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους θα έπρεπε να αποστομώσει τους Γερμανούς, πολλοί από τους οποίους μας θεωρούν τεμπέληδες. Άλλωστε, οι συμπολίτες της Μέρκελ εργάστηκαν το 2015 κατά μέσο 1.845 ώρες, δηλαδή 165 ώρες λιγότερες από τους Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top