ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

σε Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ συνελήφθησαν ένας 49χρονος, ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 58 και 46 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) στην παράνομη φαρμακαποθήκη, που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής,
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας (8.300 €) περίπου,
3 συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,
πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων, σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών, επιταγές συνολικής αξίας (15.250 €) και συναλλαγματικές συνολικής αξίας (2.500 €) και 2.950 €.
Σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά – παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Κοινωνία

Go to Top