ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Επίορκοι υπάλληλοι του ΙΚΑ και της Βουλής έστησαν κομπίνα αξίας 180.000€

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους τουλάχιστον 180.000 ευρώ, σε βάρος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
Πρωταγωνιστές στην κομπίνα, που συνελήφθησαν είναι συνολικά 9 άτομα και συγκεκριμένα 4 υπάλληλοι, εργαζόμενοι του ΙΚΑ που εδρεύει στο Αιγάλεω, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη του Τμήματος Παροχών, υπάλληλος της Βουλής και 4 ιδιώτες.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.
Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση – νόθευση. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και έπειτα από έρευνες, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων, διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων, εξακριβώσεις και εντοπισμό εμπλεκομένων ατόμων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του ΙΚΑ, τουλάχιστον 180.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον 219 παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.
Στη συνέχεια, παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΙΚΑ, αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.
Για την έναρξη και σε όλα τα επιμέρους στάδια της έρευνας, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνεργάστηκε στενά με τη Διοίκηση του ΙΚΑ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Θοδωρής Παναγιωτίδης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top