ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΟΨΕΙ EUROGROUP

Ετοιμάζουν την ηρωική έξοδο

σε Ελλάδα/Πολιτική

Πριν λίγες μέρες πήρα ένα μήνυμα ακόμη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου, το οποίο έλεγε για κρυφές προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση με αδιαφανείς διαδικασίες στην ΕΡΤ…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Δεν έχω τρόπο να το επιβεβαιώσω, οπότε, ώσπου να απαντήσει κάποιος επίσημα, αποτελεί φήμη πως στο μισθολόγιο της ΕΡΤ προσετέθησαν 700 άτομα, εκτινάσσοντας το μισθολόγιο από 2.500 άτομα τον Απρίλιο στα 3.200 άτομα τώρα.
Οι 3.200 κρατικοί υπάλληλοι είναι πάρα πολλοί για ένα τηλεοπτικό μπουκέτο που πληρώνει υποχρεωτικά μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ ο κάθε ένας πολίτης, χωρίς να το παρακολουθεί κανένας.
Αύξησαν δηλαδή κατά 28% τον αριθμό των υπαλλήλων. Στα μουλωχτά.
Εν μέσω κρίσης.
Και ύφεσης.
Και υπερφορολόγησης κατά 40% εντονότερης από την περίοδο 2012-2014 που βγαίναμε από ύφεση τριετίας με πτώση του ΑΕΠ -25%
Με τηλεθέαση 2%.
Δεν πάμε καλά!
Βέβαια μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μπορεί να υποχρεώσει κάποιος την κυβέρνηση να απαντήσει για αυτό.
Κάποιοι παίρνουν λεφτά αυτοαπασχολούμενων, φορολογώντας από το πρώτο ευρώ, για να πληρώνουν κηπουρούς και άλλους άσχετους της ΕΡΤ, ενώ διορίζουν 32χρονες Διευθύνουσες Συμβούλους με διδακτορικά στα πνευστά και στα κλαρίνα, χωρίς εργασιακή εμπειρία, να διευθύνουν τις Κεντρικές Λαχαναγορές της χώρας, και προσφάτως και τους σιδηροδρόμους.
Και όλα αυτά ενώ ο νέος… πρόεδρας του ΟΑΕΕ, της εγκληματικής οργάνωσης καταλήστευσης, δήμευσης περιουσιών και εξώθησης σε εξορία των Ελευθέρων Επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών αρνείται πως είπε να πάνε στη Βουλγαρία όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ, σε κάποιον που του παραπονέθηκε πως θα του παίρνουν το 80% του εισοδήματός του.
Μάλλον δεν αρνήθηκε, αλλά είπε πως το είπε σε ιδιωτική συζήτηση. Όπως η ιδιωτική ερωτική αλληλογραφία του δικαστή που εικάζεται πως παρανόμως έβγαλε στα κανάλια ο πρώην διοικητής της Κ.Υ.Π και νυν υπουργός μέσω του κ. Τριανταφυλλόπουλου και δια κραξίματος κ. Νικολόπουλου.
Τέτοια μυστική συζήτηση.
Ο άνθρωπος αυτός πληρώνεται από τα χρήματα εκείνων που (αρνείται πως) προτρέπει στην αυτοεξορία, ενώ ο οργανισμός του οποίου προεδρεύει έχει καταστρέφει τις ζωές όσων στηρίζονται στα δικά τους πόδια για να ζήσουν χωρίς να παρακαλάνε βουλευτές και κομματόσκυλα για μια αργομισθία.
Τους ανθρώπους που παράγουν τον πραγματικό πλούτο στη χώρα, και που παρέχουν το 97% των θέσεων εργασίας της ιδιωτικής οικονομίας.
Από την άλλη, ήδη ακούγονται οι τριγμοί στην υπόθεση του Νόμου Παππά στο ΣτΕ.
Φυσικά καταλαβαίνετε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει επενδύσει μόνο στο κλείσιμο των καναλιών, αφήνοντας «τα πάντα όλα» τα υπόλοιπα στην τύχη τους, αν χάσει το νόμο Παππά θα καταρρεύσει και στα μάτια του κόσμου.
Όποιος έχει διαβάσει τα 50 προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης ξέρει πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει ούτε το πρώτο: την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Σε συνδυασμό με την παραφιλολογία περί χρέους, την υπό κατάρρευση οικονομία, τις αθρόες κρυφές προσλήψεις από το παράθυρο παντού, την κατάρρευση της αντισυνταγματικής προσπάθειας ελέγχου του χώρου της τηλεόρασης, και την ανικανότητα του θιάσου να χειριστεί μείζονα εθνικά θέματα, με μια Οξφορδιανή επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ σχετικά με τους γαιδάρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα, ενώ για διαχείριση του μεταναστευτικού η ΕΕ και ο Σόρος χρηματοδοτούν ξένες ΜΚΟ για να αποφασίζουν για τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες αντί να αποφασίζει το ελληνικό κράτο, έχουν χάσει τη μπάλα!
Αν μείνουν 2-3 μήνες μετά το τέλος του ‘16 ίσως και να διατηρήσουν διψήφιο ποσοστό.
Αν αργήσουν άλλους 3-4 μήνες δεν γλυτώνουν το μονοψήφιο, αλλά τότε ούτε η Ελλάδα θα γλυτώσει.
Ελπίζω να καταλαβαίνουν την κατάσταση.
Αυτό που δεν ελπίζω είναι να νοιάζονται για όσους καταστρέφονται κάθε μέρα με τις ανίκανες πολιτικές και τα ωμά τους ψέματα.
Ετοιμάζουν ηρωική έξοδο, πριν τα ποσοστά τους επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα του 4%-5%.
Αν έχουν λίγο μυαλό, τουλάχιστον.
Πιστεύω.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top