o-happiness-facebook

Η ευτυχία «μετανάστευσε» από τη χώρα μας…

σε Ελλάδα/Υγεία

Η ευτυχία δεν μένει Ελλάδα… Η χώρα μας φιγουράρει στην 99η θέση -μεταξύ 157 χωρών- της λίστας των χωρών με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους…
Την πρωτιά πήρε φέτος μέσα από τα χέρια των Ελβετών η Δανία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μπουρούντι.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται για 4η χρονιά, πραγματοποιήθηκε από το Sustainable Development Solutions Network και το Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia.
Η κατάταξη των 157 χωρών βάσει του επιπέδου ευτυχίας γίνεται με κριτήρια, όπως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, καθώς και ο βαθμός της διαφθοράς στη διακυβέρνηση και την επιχειρηματικότητα.
Η Ελλάδα εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος «χαμένος» από πλευράς ευτυχίας, καθώς, αν και έχει ανακάμψει ελαφρά συγκριτικά με την έκθεση του 2015, η περίοδος 2013-2015 τη βρίσκει 1,3 μονάδες κάτω σε σχέση με την περίοδο 2005-2007. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μονάχα από την οικονομική κρίση, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, αλλά αποτελεί έναν συνδυασμό κοινωνικής, κεφαλαιακής, οικονομικής και άλλων ειδών κρίσης.
«Αν ο κοινωνικός ιστός ήταν ισχυρός, τότε η οικονομική κρίση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε υψηλότερη υποκειμενική ευημερία, υπό την έννοια της συνεργασίας των κατοίκων για έναν κοινό σκοπό – της συνειδητοποίησης και εκτίμησης της δύναμης της αμοιβαίας κοινωνικής στήριξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*