ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Katerina_Andreou_Site_3_photo_Emila_Milewska

Η Κατερίνα Ανδρέου επιστρέφει στην Πειραιώς 260

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Η Κατερίνα Ανδρέου επιστρέφει στην Πειραιώς 260, με το έργο της «A Kind of Fierce», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών.
Έχοντας βραβευτεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, το έργο της Κατερίνας Ανδρέου επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η αμφίσημη φύση του κανόνα και η σχετική έννοια της ελευθερίας κεντρίζουν το ενδιαφέρον της δημιουργού και την οδηγούν σε γραφές που αφήνουν την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης.
Το «A Κind of Fierce» είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας. Μέσα από μια διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, η Ανδρέου επινοεί τους κανόνες για να τους χειριστεί, και παίζει με την αντίθεση, με τις ίδιες της τις αναφορές, με τις ίδιες της τις εμμονές. Το έργο της αυτό προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία, τον φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα – όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Είναι ο δικός της «ελεύθερος χορός».
Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, κατόπιν παρουσιάστηκε στο ImPulsTanz Festival (Βιέννη), στο CDC Atelier de Paris Carolyn Carlson, στο NEXT (Valenciennes), στο Εθνικό Κέντρο Χορογραφίας της Νάντης και στο Φεστιβάλ Parallèle (Mασσαλία).

Χορογραφία - Ερμηνεία – Σύλληψη ήχου: Κατερίνα Ανδρέου. Βοηθός δραματουργίας: Mυρτώ Κατσίκη. Σχεδιασμός φωτισμών: Yannick Fouassier. Τεχνικός ήχου: Eric Yvelin

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Χώρος Ε, Πειραιώς 260, Αθήνα
Ημέρες παραστάσεων: 10 & 11 Ιουνίου στις 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό: Από 15€ έως 20€ | Φοιτητικό: 10€ | ΑΜΕΑ: 5€ | Ανέργων: 5€

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top