ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Newly built "Insignia" cars of General Motors German unit Opel are lined up inside the assembly hangar at the Opel headquarters in Ruesselsheim, December 3, 2008. REUTERS/Kai Pfaffenbach(GERMANY)

Η κομπίνα με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Επιτήδειοι γεμίζουν την ελληνική αγορά αυτοκινήτων με ΙΧ που έχουν «πειραγμένα» κοντέρ, αφού κάποιος έχει «γυρίσει» τα χιλιόμετρα για να ξεγελάσει τους υποψήφιους αγοραστές.
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, αγοράζονται αυτοκίνητα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από εταιρείες του εξωτερικού και αφού εκτελωνιστούν στην Ελλάδα, «γυρίζουν» τα κοντέρ.

Το κόλπο με το ΚΤΕΟ και το «πείραγμα» στο κοντέρ
Κατά τον εκτελωνισμό, με μια βεβαίωση από ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα αυτά εμφανίζονται να έχουν πολλαπλάσια χιλιόμετρα των πραγματικών. Αυτό σημαίνει πως τα τέλη ταξινόμησης πέφτουν όλο και περισσότερο. Στη συνέχεια το επόμενο βήμα είναι το «πείραγμα» του κοντέρ ώστε να «λιγοστέψουν τα χιλιόμετρα», να φαίνεται πιο καινούργιο από ότι είναι το αυτοκίνητο και φυσικά να αυξηθεί η τιμή πώλησης.

Πως αγοράζονται από τη Γερμανία
Σε μια δημοπρασία μεταχειρισμένων εταιρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, πωλείται ένα αυτοκίνητο του 2012 με 180.000 χιλιόμετρα.
Το αυτοκίνητο αυτό, κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα, με ένα χαρτί ΚΤΕΟ φαίνεται να έχει 300.000 χιλιόμετρα, επομένως δικαιούται μεγαλύτερη μείωση των τελών ταξινόμησης.
Μετά τον εκτελωνισμό, το κοντέρ χιλιομέτρων γυρίζει, στα 80.000 χιλιόμετρα και ο αγοραστής θεωρεί ότι έχει πετύχει μια μεγάλη ευκαιρία έναντι 8.500 ευρώ αντί 10.000 ευρώ που κοστίζει το αντίστοιχο μεταχειρισμένο από την εγχώρια αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top