ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1432287-Female-hands-grabbing-shiny-coins--Stock-Photo

Η παραβολή της αγελάδας

σε Ελλάδα/Οικονομία

Είσαι μηχανικός, ή δημοσιογράφος, ή δικηγόρος, ή λογιστής, ή οδοντίατρος, ή κάτι που δεν εξαρτάται από κάποιον απαραίτητα να σε προσλάβει, αλλά εσύ μόνος σου βγαίνεις έξω στην αγορά, βρίσκεις πελάτες, εξυπηρετείς τις ανάγκες τους, και μετά πληρώνεσαι την αμοιβή σου. Για αυτή την αμοιβή κόβεις μια απόδειξη…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Με μια οικονομία που έχει χάσει το 30% του μεγέθους της, όπου ως και τα σουπερμάρκετ (που πουλάνε κυρίως τρόφιμα) έχουν πτώση 10%-15% από την αρχή του χρόνου, το να βρεις και να εξυπηρετήσεις έναν πελάτη είναι εξαιρετικά δύσκολο σε σύγκριση με πριν δέκα χρόνια. Έχεις όμως προσαρμοστεί, και καταφέρνεις να βγάλεις περί τα €2.000 το μήνα σε αμοιβές. Τα πραγματικά δύσκολα αρχίζουν τώρα: πρέπει πρώτα να εισπράξεις. Από ό,τι εισπράττεις αποδίδεις το ΦΠΑ €5.760 ετησίως για το κράτος για όλα σου τα τιμολόγια και το δίνεις. Και ό,τι σου μένει είναι η αμοιβή σου για να ζήσεις. Λάθος!
Δεν έχει σημασία αν τα φέρνεις βόλτα ίσα-ίσα. Δεν έχει καν σημασία αν οι αμοιβές σου όλες είναι αρκετές για να ζήσεις!
Πρώτα απ’ όλα θα πληρώσεις φόρο ύπαρξης (τέλος επιτηδεύματος – είτε έχεις έσοδα είτε όχι), μετά θα πληρώσεις φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, και μετά θα πληρώσεις και ασφαλιστικές εισφορές 30-40% για να λάβεις κάποια μέρα σύνταξη, αν επιζήσεις χωρίς φαγητό ως τότε!
Από τις €24.000 το χρόνο θα δώσεις €650 + €6.960 εισφορές + €4.942 φόρο + €4.942 προκαταβολή = €17.494 στο κράτος. Με το ΦΠΑ δίνεις στο κράτος από το αποτέλεσμα της εργασίας σου €23.250 το χρόνο και μένουν για σένα €6.506 ετησίως.
Δουλεύεις δηλαδή 12 μήνες το χρόνο, 12 ώρες τη μέρα, για 542 ευρώ, και από τη δουλειά σου δίνεις για το κράτος €1938 το μήνα.
Το κράτος όλο μαγκιά και τσαμπουκά σου αφαιρεί περίπου το 80% των τιμολογηθέντων σου, ΑΝ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΟΛΑ!
Κατά τα άλλα το κόστος του κράτους που επιβαρύνεσαι θα αυξηθεί κατά άλλο 6,5% ώστε να πιάσει πλεόνασμα €5 δισ. το κράτος, παίρνοντας τις εισφορές σου. Θα σου μένει δηλαδή 15,5% και το κράτος θα παίρνει το 84,5%.
Αν είσαι ασφαλιστής και δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα είσαι ουσιαστικά dead man walking. Είσαι νεκρός αλλά δεν το ξέρεις ακόμα…
Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ξεκάθαρα όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Κατρούγκαλου ότι «ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ». On camera. Όμως εσύ προτιμάς να γκρινιάζεις που δεν βρίζει αρκετά!
Όταν πέφτει το ΑΕΠ αλλά τα κόστη του κράτους και οι τόκοι παραμένουν σταθεροί, τότε η φορολογία αυξάνεται.
Με άλλα λόγια, τώρα που μειώθηκε το ΑΕΠ της χώρας κατά -0,5% οι συντελεστές των φόρων και τα τεκμήρια πρέπει αντίστοιχα να ανεβούν ισόποσα, ώστε να συνεχίζουμε να καλύπτουμε το αμετάβλητο κόστος του κράτους χωρίς δανεισμό.
Όσο ξεσκίζει στους φόρους η κυβέρνηση την κοινωνία, τόσο θα πέφτει η εισπραξιμότητα των φόρων και τόσο θα πρέπει να ανεβάζει τους συντελεστές.
Ήδη το ΚΕΑΟ και η Εφορία κάνουν 800-1.000 κατασχέσεις την ημέρα, ώσπου να μην έχει μείνει σταγόνα αίμα άλλο να ρουφήξουν από την κοινωνία.
Το περιβάλλον της ιδιωτικής οικονομίας προσομοιάζει μια αγελάδα που ο κτηνοτρόφος θέλει να του δίνει 4 λίτρα γάλα τη μέρα. Όμως επειδή η αγελάδα έχει αδυνατίσει μπορεί βγάζει μόνο 3 λίτρα γάλα τη μέρα. Ο κτηνοτρόφος λοιπόν αποφασίζει πως επειδή αυτός θέλει 4 λίτρα, θα αφήσει το μηχάνημα να ρουφήξει και 1 λίτρο αίμα τη μέρα.
Το αποτέλεσμα είναι η αγελάδα να αδυνατίζει ολοένα και περισσότερο και να αναγκάζει τον κτηνοτρόφο να της τραβήξει 2 λίτρα αίμα τη μέρα. Του κτηνοτρόφου στα παπούτσια του αν η αγελάδα αδυνατίζει κι’ άλλο, αφού το ζώο φταίει γιατί δεν βγάζει 4 λίτρα γάλα παρά το γεγονός ότι δεν την ταΐζει πια και έχει χάσει το 30% του σωματικού της βάρους!
Το γεγονός πως μια αγελάδα που έχασε το 30% της σωματικής μάζας της, ΔΕΝ παράγει πια 4 λίτρα γάλα αλλά μόνο 2 λίτρα, ονομάζεται στην Ελλάδα ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!
Το παλιόζωο υποχρεώνει τον κακόμοιρο δίκαιο κτηνοτρόφο να της τραβάει και 2 λίτρα αίμα τη μέρα, διότι πρέπει να φροντίσει να θρέψει και τα κομματόσκυλά του! Φυσικά για το γεγονός πως η αγελάδα πεθαίνει φταίει η αντιπολίτευση! Ποιος άλλος;
Στο δε μυαλό της αγελάδας πραγματικός φταίχτης είναι ο Κυριάκος που «δεν κάνει ΑΡΚΕΤΑ ΑΓΡΙΑ αντιπολίτευση», αλλά ποτέ η ίδια η αγελάδα που δέχεται αγόγγυστα να την τρώει ζωντανή ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας το φταίξιμο στους «κακούς ξένοι»! Πόσο ζώα μπορεί να είναι κάποια ζώα που αποδέχονται να τους φέρονται σα ζώα τα ζώα και εκείνα να μη βγάζουν ΑΧΝΑ;;;;;
ΥΓ: η μετάβαση από το 1 λίτρο αίμα τη μέρα στα 2 λίτρα αίμα, θα μείνει στην ιστορία ως 4ο Μνημόνιο. Θα συμβεί δε μόνον αν συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία η συμμορία το 2019.
ΥΓ2: Στοίχημα πως θα το ψηφίσουν όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για την Καρέκλα ρε γ@μώτ0!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top