ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

«Θραύση» έκανε ο Φίλης και στο Υπουργικό!

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Με την προσφώνηση «πρίγκιπα» υποδέχθηκαν οι συνάδελφοί του τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης του υπουργικού συμβουλίου, κάτι που, στο κλίμα της ευθυμίας που επικράτησε, δεν φάνηκε να ενοχλεί τον υπουργό. Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τη συνεδρίαση απασχόλησαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του υπουργικού σχήματος και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.
Οι υπουργοί αναφέρθηκαν σε διοικητικά θέματα των υπουργείων τους και, μεταξύ άλλων, μίλησαν για την ανάγκη αλλαγής των οργανογραμμάτων και την περικοπή των δαπανών, αν και όχι σε ό,τι αφορά στο προσωπικό.
Ορισμένοι σημείωσαν ότι άλλαξε η συμπεριφορά των υπηρεσιακών παραγόντων μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, οπότε «είδαν ότι η κυβέρνηση δεν πέφτει και απομακρύνθηκε το ενδεχόμενο των εκλογών», όπως είπε εις εξ αυτών.
Σε μία προσπάθεια να επιδείξουν εργατικότητα, καθώς επίκειται και ο ανασχηματισμός, αρκετοί είπαν ότι έχουν έτοιμα νομοσχέδια, για τα οποία όμως θα υπάρξει προγραμματισμός ανάλογα με τις προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου.
Πάντως, επισημάνθηκε ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση ακολούθησε τρόπους νομοθέτησης «που δεν της αρμόζουν», όπως το νομοσχέδιο των 7.500 σελίδων που οι βουλευτές ψήφισαν χωρίς να έχουν διαβάσει ή η βροχή των τροπολογιών που είναι συνήθης πλέον τακτική.
Το λόγο πήραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης και οι υπουργοί Τσιρώνης, Αποστόλου, Φίλης, Φωτίου, Αντωνοπούλου, Πολλάκης, Παππάς και Γεροβασίλη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top