ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Tasia

Και η Τασία δηλώνει… περήφανη

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Περήφανη για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Δεν έδειξε, μάλιστα, ούτε ίχνος αυτοκριτικής παρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα λέγοντας ότι «δεν απολογούμαστε στους υμνητές της βαρβαρότητας». Σύμφωνα με την ίδια «οι επικριτές μας εξυπηρετούν σκοπιμότητες και ψαρεύουν στα θολά νερά της μισαλλοδοξίας».
Όσον αφορά την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει τα κέντρα κράτησης όπως η Αμυγδαλέζα έκρινε ότι «καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης, γιατί έπρεπε να τηρήσουμε τη διεθνή νομιμότητα και τους δικούς μας νόμους, που δεν επιτρέπουν την παραμονή σε αυτά διαφόρων κατηγοριών ανθρώπων, που είχαν βρεθεί αρχικά εκεί, όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο, χρήζοντες βοήθειας».
Επιτέθηκε, δε, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «παραβίαζαν τη διεθνή νομιμότητα και δεν σέβονταν τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Το κράτος είναι υποχρεωμένο να δώσει καθεστώς ανοχής στους μετανάστες, όταν αυτοί δεν μπορούν να απελαθούν» λέγοντας ότι η εικόνα της Ευρώπης που αρνείται να σεβαστεί και να εφαρμοστεί συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top