ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ και η Ακαδημία Αθηνών

σε Ελλάδα/Παιδεία/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Αντιδράσεις από πολλές πλευρές έχουν προκαλέσει οι πρωτοβουλίες του Κώστα Γαβρόγλου για το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την ανησυχία της εξέφρασε και η Ακαδημία Αθηνών σε ανακοίνωσή της όπου ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ καταργεί τον ισχύοντα νόμο 4009/2011 (σ.σ.: το νόμο Διαμαντοπούλου). Μάλιστα, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση η διαβούλευση του εν λόγω νομοσχεδίου να διαρκέσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο.
«Το χρονικό διάστημα των 12 ημερών για διαβούλευση του παρόντος νομοσχεδίου είναι ελάχιστο, εν όψει ιδιαίτερα της βαρύνουσας σημασίας του, διότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις καθοριστικές για τη μελλοντική εξέλιξη των ΑΕΙ, ΤΕΙ, της έρευνας και γενικότερα της εκπαίδευσης και της Παιδείας στη χώρα μας».
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προειδοποίησε από την πλευρά του ότι από τα 36 μεταπτυχιακά που λειτουργεί με 2.300 φοιτητές, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ελάχιστα θα επιβιώσουν. «Προσπάθειες 40 ετών για την ανάπτυξη μεταπτυχιακών σπουδών υψηλής ακαδημαϊκής στάθμης θα ανακοπούν», σημείωσε σε ανακοίνωσή του.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top