ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Κύκλωμα συνταγογραφούσε παρανόμως φάρμακα

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων εν αγνοία ασφαλισμένων και εκτελέσεις των συνταγών με ζημία του ελληνικού Δημοσίου αποκαλύφθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου φαρμακοποιού, 38χρονου και 62χρονης γιατρού, για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν 157 κουτιά με φάρμακα, αξίας 8.226,86 ευρώ, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν υφαρπάξει τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα και τους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παρανόμως φάρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το ποσό που αναλογεί κατά την εκτέλεση των συνταγών.
Όπως προέκυψε, ο 38χρονος είχε υφαρπάξει τους Α.Μ.Κ.Α. διαφόρων ατόμων εν αγνοία τους και τους γνωστοποίησε στην 62χρονη γιατρό.
Με τη σειρά της, η 62χρονη συνταγογράφησε παρανόμως την 1η Σεπτεμβρίου φάρμακα και απέστειλε τις συνταγές στον 39χρονο φαρμακοποιό.
Αυτός, το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου, εκτέλεσε τις συνταγές αυτές, προκειμένου να εισπράξει παρανόμως τα χρήματα από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων, ζημιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το ελληνικό Δημόσιο.
Σε έρευνες στους χώρους εργασίας του 39χρονου και της 62χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των παράνομων συνταγών με επικολλημένες τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης συνεχίζει τις έρευνες για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης αυτής δραστηριότητας και να καθοριστεί η συνολική ζημιά για το Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top