ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÅÑÌÏÕ ÊÁÔÁÓÔÑÏÖÅÓ ÓÅ ÂÉÔÑÉÍÅÓ ÊÁÔÁÓÔÇÌÁÔÙÍ,META ÁÐÏ ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÐÏÖÁÓÇ ÔÏÕ ÄÉÊÁÓÔÇÑÉÏÕ ÃÉÁ ÔÇÍ 29×ÑÏÍÇ ÇÑÉÁÍÍÁ

«Μεμονωμένο επεισόδιο» η επιδρομή στην Ερμού!

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

«Μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο» χαρακτήρισε την επιδρομή αντιεξουσιαστών στην Ερμού τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης. «Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν την ίδια, ή και σε μεγαλύτερη ένταση» επέμεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Πάντως, ο κ. Αναγνωστάκης παραδέχθηκε για τα επεισόδια στην Ερμού πως «ίσως υπήρξε κάποια καθυστέρηση, κάποια ολιγωρία, δεν θέλω να πάρω θέση δεν έχω απολογισμό της επιχείρησης. «Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε ο κ. Αναγνωστάκης ερωτηθείς και για άλλες ταραχές στο κέντρο όπως στα Εξάρχεια. «Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους» παρατήρησε.
Υπάρχουν, πρόσθεσε ο γγ. Δημόσιας Τάξης, παράλληλες συμπληρωματικές δράσεις αστυνόμευσης εμφανούς και αφανούς, έχουμε συμβάλλει ώστε να υπάρχει κλίμα κοινωνικής ηρεμίας. «Η χώρα και η Αθήνα είναι ασφαλείς, είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα» τόνισε.
Το εκτιμώμενο κόστος για τις ζημιές που υπέστησαν οι συνολικά 42 επιχειρήσεις μετά τα επεισόδια στην Ερμού ανέρχονται στις 155.000 ευρώ, σύμφωνα με τον απολογισμό των ειδικών κλιμακίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε επιστολές στους συναρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις που υπέστησαν τους βανδαλισμούς.
Προηγουμένως, ο κ. Μίχαλος είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με τον οποίον συζήτησε τόσο το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, όσο και αυτό του αιτήματος του ΕΒΕΑ για την καταβολή αποζημιώσεων, ζήτημα το οποίο είδε θετικά ο υπουργός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το επιμελητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top