ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

5_

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Διαφθοράς για τα hotspot

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Επείγουσα ποινική διερεύνηση για τα χρήματα που εισέπραξαν εταιρείες για την κατασκευή των hot-spots, ενώ τα έργα έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητεί με μηνυτήρια αναφορά του, από την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης.
Ο κ. Σταμάτης στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στην κυρία Ράικου κατά πάντως υπευθύνου, επικαλείται αλλά και προσκόμισε δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού «Πρώτου Θέματος» και τις σχετικές καταγγελίες στην Βουλή (αλλά και στην ερώτησή του που κατέθεσε) ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σχετικά με τις δαπάνες και τις συνθήκες κατασκευής των hot-spots.
Ειδικότερα, γίνεται αναφορά για το hot spot της Χίου που ανέλαβε μια εταιρεία από την Αργυρούπολη έναντι 1.277.167 ευρώ, ενώ την έκταση (30 στρέμματα) την παραχώρησε ο δήμος και τα container ήταν δωρεάν εταιρείας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τις υπόλοιπες εργασίες τις έκαναν φαντάροι. Στρατιώτες σκούπιζαν το χώρο. Στρατιώτες κουβαλούσαν κρεβάτια. Κρεβάτια είναι παρμένα από τις μονάδες τους». Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Σταμάτης αναφέρει:
«Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση του προσφυγικού προβλήματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις εταιρείες που επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά.
Πρόσφυγες στέλνονται κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία κολλητών. Κολλητών της διακυβέρνησης εννοώ. Υπάρχουν καταγγελίες στην Αργολίδα και αλλού για ξενοδοχεία πολιτευτών των ΑΝΕΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά τη συζήτηση για προσφυγικό νομοσχέδιο. «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τολμούν και ρωτούν τον κ. Καμμένο, γιατί επιλέχθηκαν για τη σίτιση των προσφύγων στα νησιά, εταιρείες από την Αθήνα και όχι από τα νησιά» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης».
Ο πλωτάρχης ε.α. ζητεί απλό την κυρία Ραίκου «την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και άλλους συμμέτοχους και να υποστούν οι υπόλογοι την κατά νόμο τιμωρία τους».
Επιπρόσθετα δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής για «όλα τα αδικήματα που συρρέουν από τα μηνυόμενα, για την υποστήριξη της κατηγορίας και για χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από τις εν λόγω πράξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top