ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ TUFTS(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μητσοτάκης: Γύρισαν τη χώρα πολύ πίσω

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γύρισε τη χώρα πολύ πίσω μέσα σε δύο χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ο καταστροφικός κύκλος οικονομικής μιζέριας, πολιτικής αδράνειας και χαμηλών προσδοκιών, που καθηλώνει τη χώρα στη στασιμότητα πρέπει επιτέλους να σπάσει». Μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη συν-διαμόρφωσης ενός συλλογικού εθνικού οράματος.
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση αντί για ανάπτυξη έφερε ύφεση, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι μόνο ο δείκτης του ΑΕΠ», καθώς όπως πρόσθεσε, οι εξαγωγές υποχώρησαν, τα «λουκέτα» επιχειρήσεων αυξήθηκαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες έφτασαν τα 6,3 δισ. ευρώ μέχρι τέλος Αυγούστου 2016.
Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, οι μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις σέρνονται. «Μόνο οι δείκτες της ανεργίας και της απασχόλησης δείχνουν να βελτιώνονται κάπως. Αλλά αυτή η επίδοση, οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας από το 2011 -2012, που την κατέστησαν πιο ευέλικτη, στην μείωση κατά 5 μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών το 2013 – 2014, καθώς και στους στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», συνέχισε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι «η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και να επιστρέψει σε ισχυρούς, βιώσιμους, ρυθμούς ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top