ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

normal_MESA

«Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως» στο Παλλάς

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Φωτεινή Δάρρα θα βρεθούν στο Παλλάς για να παρουσιάσουν το έργο «Η Παγωμένη Θεατρίνα» αλλά και τραγούδια δικά τους που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, σε μία μουσική παράσταση με τον τίτλο «Να πλημμυρίσει ο κόσμος φως»…
Η «Παγωμένη Θεατρίνα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο Παλλάς κάτω από την μπαγκέτα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, όπως ακριβώς είχε παρουσιαστεί πριν χρόνια το Λουλούδι στη φωτιά και η Φωτεινή Δάρρα καλείται να τραγουδήσει και πάλι Νίκο Γκάτσο, μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Τρέχει το νερό» και «Παρασκευή μεγάλη».
Η «Παγωμένη Θεατρίνα» είναι το τρίτο κατά σειρά έργο του Νίκου Γκάτσου που μελοποιεί ο συνθέτης -έχουν προηγηθεί το «Λουλούδι στη φωτιά» και οι «Μέρες Επιταφίου»- και αποτελεί ένα έργο όχι μόνο πολύ μοντέρνο, αλλά και προφητικό με τη ματιά του Γκάτσου στο 2016. Είναι μία ακόμα από τις παρακαταθήκες του μεγάλου ποιητή και στιχουργού που δεν πρόλαβε να συνθέσει ο Μάνος Χατζηδάκις και ήταν γραμμένο για τον Γιώργο Μαρίνο.
Μαζί τους εμφανίζεται ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς και παίζει το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και η Λαϊκή ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Συμμετέχουν επίσης: Ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η Χορωδία GraduArti (Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων). Διδασκαλία-Χορωδιακή Επεξεργασία κ. Χριστίνα Βαρσάμη-Κούκνη.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα παρουσιαστούν τραγούδια από την κοινή μουσική δημιουργία των δύο καλλιτεχνών, αλλά και τραγούδια που χαρακτηρίζουν την μέχρι τώρα πορεία τους μέσα από μεγάλες συνεργασίες με ερμηνευτές και σπουδαίους συνθέτες.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Ημέρα Παράστασης: Παρασκευή 13 Μαΐου στις 21.00

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top