ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Roses_22

Οι Ελένες της ζωής μου

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Κυρίαρχη στη ζωή μου ήταν βέβαια η Βαρβάρα, που μου χάρισε το όνομά της, αλλά πιο πολλές οι Ελένες που κυριάρχησαν στη ζωή μου και που πρωταγωνίστησαν στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, αλλά και στις δύσκολες μέρες μου…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (BAR-BAR)
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Θα ξεκινήσω από την ιδιοφυή εφοπλίστρια Ελένη Βάττη, που τη θεωρώ νονά μου κι ας είναι 20 χρόνια πιο μικρή. Και όταν τη ρώτησα γιατί με θεωρεί βαφτιστήρι της, μου απάντησε γιατί κάνω το… μυαλό της να γελά. Ακολουθούν πολλές άλλες, όπως:
Η «βασίλισσα της γούνας» Ελένη Σαμαρά για το φιλανθρωπικό της έργο στην «Ελπίδα» και την τρυφερότητά της.
Η Ελένη Σαμαράκη για ταξίδια μας στο Ιράκ αλλά και μέχρι τις μέρες που έζησα με το σύζυγό της, τον αλησμόνητο συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη, που έγραψε το «Λάθος», αλλά δεν έκανε κανένα λάθος.
Η Λένα Σαββίδη, που με γνώρισε με τη σοφή μητέρα της Έλζα Λαμπράκη, που τη θαύμαζα κι εκείνη με αγαπούσε και με καλούσε σπίτι της.
Η καλλονή Ελένη Χέλμη, σύζυγος του πρέσβη Γεώργιου Χέλμη, για τις ώρες μέρες που ζήσαμε με αναμνήσεις, αλλά και γιατί με γνώρισε με τον ιδιοφυή πατέρα της Σπύρο Μαρκεζίνη, που με αγάπησε σαν παιδί του και μου αποκάλυψε ότι είχε δει σε όραμα την Αγία Βαρβάρα.
Και πώς να μη θυμάμαι ότι και η Ελένη Μενεγάκη είχε πρωταγωνιστήσει στη ζωή μου στα πρώτα χρόνια της καριέρας της και με είχε καλέσει στο γάμο της με τον Γιάννη Λάτσιο, τότε που είχα προβλέψει ότι θα θριαμβεύσει στην τηλεόραση.
Ελένη της ζωής μου είναι και η Ελένη Κωνσταντινίδη, η μεγάλη συλλέκτρια έργων τέχνης, αλλά και η εφοπλίστρια Ελένη Μελέτη του Συλλόγου των Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τις αλλεπάλληλες εορταστικές εκδηλώσεις και τα γεύματα, αλλά και τις φιλοξενίες της στην Κεφαλονιά.
Κι ακόμα, η Γαλλίδα Ελένη Μούσουλου, κόρη του σοφού ακαδημαϊκού και πρύτανη του Πολυτεχνείου Κοσμά Μούσουλου, πολυβραβευμένη μαθηματικός, γενική γραμματέας της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας και επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top