ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Ο Βαρουφάκης για τις… «αυταπάτες» του Τσίπρα

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Τέρατα και σημεία σχετικά με την επτάμηνη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξή του, σε ομάδα νέων δημοσιογράφων, στην ιστοσελίδα «Athens Live», ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι -έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα- απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει σαν «asset» της κυβέρνησής του. Ευθέως και χωρίς περιστροφές δηλαδή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχθηκε ότι απειλούσε τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με το επιχείρημα ότι το Grexit θα κόστιζε στους Ευρωπαίους τουλάχιστον ένα τρις. ευρώ… Μάλιστα, μόλις την προηγούμενη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του πρώτου επταμήνου του 2015 παραδεχόμενος ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν αυταπάτες αλλά δεν είπαν ψέματα.
Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του ομολόγησε ότι έλεγε ψέματα στους Έλληνες πολίτες τους οποίους διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit: «Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί με το που το λες, βγαίνεις. Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» παραδέχθηκε με κυνισμό ο Βαρουφάκης και ομολόγησε ευθέως ότι σε περίπτωση Grexit: «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα»!
Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε επίσης μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, όταν -όπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης- ο Μάριο Ντράγκι του είπε: «Σε εκλιπαρώ…».
Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…».
Εντύπωση προκάλεσε επίσης η άποψη του κ. Βαρουφάκη για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. «Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα» είπε στη συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης προέβλεψε ότι το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο έως εφιαλτικό.
Την επομένη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει τις μυθοπλασίες, επιχειρώντας να ξαναγράψει την ιστορία (του)». Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε, επίσης, ότι «η συνάντηση με Ντράγκι στην οποία αναφέρεται, δεν υπήρξε ποτέ» και ότι οι μόνες συναντήσεις με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι έγιναν στις 5/5 και στις 27/6, με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Άντε βρες άκρη δηλαδή…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top