ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

geld-paars

Ο επενδυτικός πολλαπλασιαστής

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια εισέρευσαν στην χώρα μας από τα ταμεία της Ε.Ε 240 δις ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 220 δις δάνεια φθάνουμε στο ιλιγγιώδες ποσό των 460 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή 2.7 φορές το σημερινό ΑΕΠ…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ SAATCHI & SAATCHI ΚΑΙ SENSE INTEGRATED

Και αντί εμείς να είχαμε κατευθύνει όλα αυτά τα χρήματα σε παραγωγικές επενδύσεις ένα μεγάλο μέρος το κάναμε cayenne και γαρίφαλα στις πίστες, ξεκινώντας με το σύνθημα: Τσοβόλα δώστα όλα, έτσι σήμερα νομίζουμε ότι για τα μαύρα μας τα χάλια ευθύνονται οι γερμανοί που δεν μας επιστρέφουν τα δάνεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΛΣΑΤ κύριος Γεωργίου ο οποίος διόγκωσε δήθεν το έλλειμμα ώστε να μπούμε στο μνημόνιο!
Αντί λοιπόν οι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων, να δουν τα μνημόνια ως μία τεράστια ευκαιρία ανασυγκρότησης της χώρας, τα ξόρκισαν και τα ξορκίζουν λες και ευθύνονται αυτά για την επταετή ύφεση της χώρας και όχι ο δικός τους λαϊκισμός και ανικανότητα.
Σήμερα λοιπόν η Ελλάδα καλείται να κάνει την υπέρβαση με μία αμφιταλαντευόμενη κυβέρνηση και μία αντιπολίτευση η οποία θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να πείθει ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα στον δρόμο της ανάκαμψης.
Ο λαός δεν χρειάζεται αντιπολίτευση που να του περιγράφει τα προβλήματα που βιώνει, και ούτε άλλες λαϊκίστικες υποσχέσεις,γιατί αυτές ήταν που τον οδήγησαν στην επιλογή γραφικών μεν, αλλά επικίνδυνων σακκιδιοφόρων που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς.
Η χώρα δεν χρειάζεται ανεπάγγελτους πολιτικάντηδες, αλλά έμπειρους τεχνοκράτες που θα εφαρμόσουν πολιτικές αποφάσεις. Η τρόικα όχι μόνο δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά είναι και ο καλύτερος σύμμαχός της.
Είχαμε φθάσει στο γελοίο σημείο να έχουμε συνταξιούχους σαράντα χρόνων και συνταξιούχους που να αμείβονται με δύο και τρεις χιλιάδες ευρώ ενώ δεν θα έπρεπε να παίρνουν σύνταξη ούτε καν χίλια ευρώ. Ότι έγινε με τις συντάξεις πρέπει να γίνει με την πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων, γιατί μόνο οι οκνοί και ανίκανοι θέλουν προστασία και κλειστά επαγγέλματα, όπως φυσικά και οι επαγγελματίες εργατοπατέρες που μάχονται για να διατηρήσουν τα δικά τους «κεκτημένα» σε βάρος των επενδύσεων. Κάποια γενναία και σωστά βήματα βλέπω ότι γίνονται. Το κορυφαίο όμως εμπόδιο για την αναδιάρθρωση και εξυγίανση της χώρας αποτελεί η κατ’ ευφημισμό δικαιοσύνη μας. Αν αυτή δεν εξυγιανθεί η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει.

Σημείωση
Ήταν αρκετό το πράσινο φως από το ΣτΕ για την επένδυση του Αστέρα ώστε να κινητοποιήσει ξενοδόχους και εφοπλιστές και να φέρει την άνοιξη σε όλο το Realestateτης παραλιακής. Η ενεργοποίηση του επενδυτικού πολλαπλασιαστή είναι εύκολη. Πρέπει όμως να τον μάθουν και οι κυβερνήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top