ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ՋǠ- ӔɃ̉ϔՐ`PϠԇ ӕͅđɁӇ ԇӠʮϮ ԏՠӕщƁ Бɍ ԇ͠όɋɁ ԏՠKŎǠԓɐс (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Παππάς και Τσακαλώτος τσακώνονται για το διάστημα…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Η Διαστημική Υπηρεσία, που επιθυμεί να συστήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αποτέλεσε το «μήλο της έριδος» μεταξύ του Νίκου Παππά και του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την πλευρά του υπουργού των Οικονομικών φέρεται πως για μια ακόμα φορά μπήκε στο τραπέζι η πρόταση του, πως η Διαστημική Υπηρεσία πρέπει να εντάσσεται στις ΔΕΚΟ, ενώ πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν, θέλουν να ζητείται ή ένταξή του και στο υπερταμείο.
Στον αντίποδα ο Νίκος Παππάς φέρεται να διατύπωσε την πάγια άποψη του πως πρέπει να είναι Α.Ε του Δημοσίου, ώστε να μην υπάρχουν οι «αγκυλώσεις» που παρουσιάζονται σε όλες τις ΔΕΚΟ. Βασικό επιχείρημα της πλευράς του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής είναι πως δεν είναι δυνατόν να προσελκύσει η Διαστημική Υπηρεσία επιστήμονες από το εξωτερικό με «όρους ΔΕΚΟ».
Χρυσή τομή δεν φέρεται να έχει βρεθεί έως τώρα, καθώς όπως τόνιζαν πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είναι όλα έτοιμα προκειμένου να συσταθεί η υπηρεσία, όμως όλα έχουν μπλοκάρει από την πλευρά του υπουργού των Οικονομικών. «Δεν το έχει καταλάβει καλά το ζήτημα» τόνιζαν οι ίδιες πηγές που ευελπιστούν πως πολύ γρήγορα θα ξεκολλήσει η διαδικασία.
Όσον αφορά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επεσήμαναν πως «μπορεί σε διαφορετικές φάσεις να έχουμε άλλες προσεγγίσεις, όμως αυτό γίνεται πάντα στο πλαίσιο των συζητήσεων που διεξάγονται μέσα στην κυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top