ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ï ÄéïéêçôÞò ôçò ÔñÜðåæáò ôçò ÅëëÜäïò, Ãéþñãïò Ðñïâüðïõëïò, Ýãéíå äåêôüò áðü ôïí Ðñüåäñï ôçò Äçìïêñáôßáò, ÊÜñïëï Ðáðïýëéá, óôï Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï, Ôñßôç 20 Áðñéëßïõ 2010. (EUROKINISSI // ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Προβόπουλος: «Κόλαση» το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα, λειτουργεί υπονομευτικά για την οικονομία, ανέφερε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την αναβολή της αξιολόγησης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Τετάρτης, έκανε λόγο για εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις και παρομοίασε με «κόλαση» το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
«Για να κόψει μια κεντρική τράπεζα δραχμές, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Την ίδια στιγμή το ευρώ, ως σκληρό νόμισμα θα έχει αποσυρθεί από την αγορά», συμπλήρωσε ο κ. Προβόπουλος και υπογράμμισε: «Επτά χρόνια ζούμε στους ρυθμούς της λιτότητας και δεν υπάρχει πρόοδος και μιλάμε ακόμα για Grexit».
Όπως ανέφερε, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα γινόταν δεκτό το αίτημά του για «κούρεμα» του χρέους, ενώ δήλωσε ότι έγινε απαισιόδοξος, ακούγοντας πως υπουργός Οικονομικών θα γίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Όλοι λένε ότι ήταν μοιραίο πρόσωπο», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009, υποστήριξε ότι είχε προειδοποιήσει για την αύξηση του ελλείμματος και κατέκρινε τις παροχές των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εκείνη την περίοδο, κάνοντας λόγο για λάθος οικονομική πλατφόρμα.
Εκτίμησε επίσης «εκ του αποτελέσματος» ότι θα έπρεπε να παραμείνει περισσότερο στην εξουσία η οικουμενική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ενώ εξήγησε ότι είχε προτείνει στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις.
Ερωτηθείς για τις αναφορές του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Προβόπουλος θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μία ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ τον ευχαρίστησε, ωστόσο όπως διευκρίνισε, οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να βρουν τις λύσεις.
«Οι ευθύνες που μας αποδίδουν είναι πράγματι μεγαλύτερες από αυτές που μας ανήκουν, ωστόσο δώσαμε λαβή για να μας χαρακτηρίζουν ξέφραγο αμπέλι» σχολίασε εν συνεχεία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται το προσφυγικό με το ζήτημα του χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top