ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Προκαλεί ο –άλλοτε- υπεραισιόδοξος Αλεξιάδης

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Με ειλικρίνεια που σόκαρε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε την Παρασκευή στη Βουλή ότι η φορομπηχτική πολιτική όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά θα φτάσει σε… ιστορικά υψηλά. H φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για θέματα φορολογίας Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας», έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που μιλούν για νέα φορολογική καταιγίδα από την κυβέρνηση της «Πρώτης φορά Αριστεράς».
Ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης τόνισε άλλωστε ότι «βεβαίως και θα υπάρχει -για τα εισοδήματα του 2016- επιβάρυνση αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω», απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αριθμούς.
Νωρίτερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μια τάξη μεγέθους για το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως υψηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας ότι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και πως δύσκολα πλέον εντοπίζονται και στον ιδιωτικό: «Ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε άμεσα για να τελειώσουμε γρήγορα και να σπάσουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις σε πάρα πολλούς μήνες».
«Για τα εισοδήματα του 2015 δεν έχουμε κανένα νέο φόρο» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης. Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις αφορούν τα εισοδήματα του 2016.
«Αυτά συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αναλογικά» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top