ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

PATRULL KLÄMMA

Προληπτική ανάκληση προϊόντων από την ΙΚΕΑ

σε Ελλάδα/Μαύρη Λίστα

Η ΙΚΕΑ παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν πόρτα ασφαλείας PATRULL να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωσή τους.
Η ανάκληση έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα και βασίζεται σε αναφορές, εκτός της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τις οποίες οι πόρτες ασφαλείας άνοιξαν απρόσμενα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη κίνηση και σε μεμονωμένες περιπτώσεις την πτώση κάποιων παιδιών.
Η έρευνα που διεξήχθη από ανεξάρτητο οργανισμό έδειξε ότι ο μηχανισμός κλειδώματος, παρόλο που έχει περάσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες δοκιμές και είναι σύμφωνος με τις εφαρμόσιμες προδιαγραφές, πιθανόν να μη λειτουργήσει σωστά.
«Για την ΙΚΕΑ τα παιδιά είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στον κόσμο, για αυτόν τον λόγο έχουμε μηδενική ανοχή όσον αφορά στην ασφάλειά τους. Σκοπός της ΙΚΕΑ είναι να προσφέρει ασφαλή και υγιή προϊόντα, για αυτό και οποτεδήποτε έχουμε ενδείξεις για πιθανό θέμα ασφάλειας που αφορά οποιοδήποτε προϊόν μας, προχωρούμε χωρίς καθυστέρηση στις κατάλληλες ενέργειες. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την πιθανότητα κινδύνου κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού. Για τον λόγο αυτόν ανακαλούμε προληπτικά και άμεσα όλες τις πόρτες ασφαλείας PATRULL» δηλώνει η Maria Thörn, αναπληρώτρια διευθύντρια του τομέα παιδικών προϊόντων της ΙΚΕΑ.
Η ΙΚΕΑ δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει σε καμία περίπτωση την ασφάλεια των παιδιών, για αυτό παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν πόρτα ασφαλείας PATRULL να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα γα την πλήρη αποζημίωσή τους.
Δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη αγοράς του προϊόντος.
Οι πόρτες ασφαλείας PATRULL, PATRULL KLÄMMA και PATRULL FAST έχουν διατεθεί σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται η ΙΚΕΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.ikea.gr ή καλέστε στο τηλεφωνικό μας κέντρο στον αριθμό 801 11 22 722.
Ζητούμε συγγνώμη για την οποιαδήποτε πιθανή αναστάτωση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top