ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

«Προσγείωσαν» κύκλωμα εναέριας μεταφοράς μεταναστών

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

«Ανώμαλη προσγείωση» για οργανωμένο κύκλωμα εναέριας διακίνησης μεταναστών μέσω αερολέσχης στο Μεσολόγγι, στο οποίο, σύμφωνα με την Ασφάλειας Αττικής, συμμετείχε και ο πρόεδρος της και πρώην δήμαρχος της πόλης.
Συνελήφθησαν ένας πρώην πιλότος, ο ανιψιός του, δύο Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής, και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή, ο οποίος φέρεται να διέθετε το κατάστημά του ως αίθουσα απόκρυψης των μεταναστών.
Η σύλληψή τους έγινε όταν εντοπίστηκε αεροσκάφος της αερολέσχης, στο οποίο υπήρχαν επτά μετανάστες από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων τρία ανήλικα παιδιά.
Οι αλλοδαποί φέρεται ότι είχαν καταβάλλει 30.000 ευρώ προκειμένου να ταξιδεύσουν αεροπορικώς στην Ιταλία.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρονται:
Αποκαλύφθηκε η δράση του κυκλώματος και η εμπλοκή ημεδαπών και αλλοδαπών, οι οποίοι οργάνωναν και συντόνιζαν τη μεταφορά με μικρά αεροσκάφη και εικονικά σχέδια πτήσης, από την Ελλάδα προς την Ιταλία, μεταναστών, με αμοιβή που κυμαίνονταν από -4.500- έως -7.500- ευρώ το άτομο.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διακριτούς ρόλους. Αρχηγικό μέλος και οργανωτής των παράνομων μεταφορών ήταν ο 43χρονος υπήκοος Ιράκ, με άμεσο συνεργάτη του τον 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πιλότος και είχε αναλάβει τις επαφές στο εξωτερικό.
Ο 31χρονος υπήκοος Ιράκ, ήταν ο υπεύθυνος για την εξεύρεση των υποψηφίων προς μεταφορά μεταναστών, ο 43χρονος ημεδαπός ήταν πιλότος, που πραγματοποιούσε τις μεταφορές, ο 44χρονος ημεδαπός εξασφάλιζε το χώρο διαμονής-απόκρυψης των προς μεταφορά μεταναστών, ενώ ο 69χρονος ημεδαπός, συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε, εξακριβώθηκαν επιπλέον δώδεκα (12) παράνομες μεταφορές, κατά τον ίδιο τρόπο από την Ελλάδα προς την Ιταλία.
Σε ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες, οχήματα και χώρους, χρησιμοποιούμενους από τα μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) αεροσκάφος
Το χρηματικό ποσό των 34.430 ευρώ
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους -5- γραμμαρίων και ένα (1) τσιγαριλίκι
Μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους -1,8- γραμμαρίων
Εκατό (100) κυνηγετικά φυσίγγια
Δεκαεννέα (19) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Η έρευνα για την αποκάλυψη και άλλων συνεργών της εγκληματικής ομάδας συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top