ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

sev-metarrythmiseis

ΣΕΒ: Να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις δική μας υπόθεση

σε Ελλάδα/Οικονομία

Τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς στόχους για το 2017 οριοθετεί στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Στην ανάλυση του Συνδέσμου επισημαίνεται η ανάγκη ανάληψης της «ιδιοκτησίας» των μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς «μόνο έτσι, θα βγούμε στις αγορές και θα ξαναμπούμε στην ενιαία αγορά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων». Στο πλαίσιο αυτό, καθιστά σαφές ότι το κυρίαρχο ζητούμενο παραμένει η αλλαγή στο μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της μείωσης της υπερφορολόγησης των συνεπών φορολογουμένων και των οργανωμένων επιχειρήσεων.
Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, είναι δυνατόν αφενός με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές, και αφετέρου με τη μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσω της βελτίωσης της παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος καθιστά αναγκαία την περαιτέρω στοχευμένη μετεξέλιξη του ασφαλιστικού και προνοιακού συστήματος προς ένα πιο ανταποδοτικό, σύστημα εισφορών και συντάξεων, και ένα αποτελεσματικό σύστημα καταπολέμησης της φτώχειας, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης, ευέλικτης και ευνομούμενης αγοράς εργασίας.
Κοινός παρονομαστής – καταλήγει – είναι η χωρίς καθυστερήσεις εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την επιχειρηματικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top