ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Mohumad_ali

Σε δημοπρασία έργα του Μοχάμεντ Άλι

σε Ευκαιρίες

«Ήταν η πιο σημαντική πολιτική και πολιτιστική φιγούρα που τάχθηκε ενάντια στην καταπίεση των μαύρων τη δεκαετία του ’60 με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ‘70», έγραψε ο Wesley Morris για το Μοχάμεντ Άλι στους New York Times. Κι ενώ ο κόσμος ακόμα θρηνεί για το χαμό του θρύλου της πυγμαχίας που άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Ιουνίου, έχοντας συμπληρώσει τα 74 χρόνια της ζωής του, το υποτιμημένο του ταλέντο στη ζωγραφική γιορτάζεται μέσα από δημοπρασία που διενεργεί η Ro Gallery στη Νέα Υόρκη.
Ο Άλι θα είναι ένας από τις πολλές διασημότητες των οποίων τα έργα θα διατεθούν στη δημοπρασία της 15ης Ιουνίου. Η συλλογή είναι περιουσία του Baird Jones. Πρόκειται για ένα συνεργάτη του περιοδικού Artnet και μέλος της παγκόσμιας καλλιτεχνικής και κοινωνικής σκηνής της Νέας Υόρκης. Ο Jones ήταν θαμώνας στο Studio 54, στο Factory του Andy Warhol και στο τεράστιο Max’s Kansas City. Ο ίδιος κατόρθωσε να δημιουργήσει μια τεράστια συλλογή με έργα τέχνης διασημοτήτων από τον James Dean μέχρι τον Kurt Vonnegut.
Εκτός από τη συνεργασία που είχε με κορυφαίες προσωπικότητες όπως οι Gloria Vanderbilt, Brigitte Bardot και Yogi Berra, ο Jones είχε επίσης στην κατοχή του μια συλλογή πέντε έργων σε μορφή prints που ο Άλι κυκλοφόρησε το 1979. Μέσα σε αυτά ήταν και το «Let My People Go», το οποίο του ανατέθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδέσμων των Ηνωμένων Εθνών.
Να σημειωθεί πως ο πατέρας του διάσημου πυγμάχου, Cassius Marcellus Clay Sr., ήταν πρεσβύτερος ενώ είχε κατηγορήσει το γιο του πως δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, παρά το γεγονός πως από μικρός είχε κλίση στις καλές τέχνες. Στα μόνα μαθήματα που είχε εξάλλου ικανοποιητικούς βαθμούς στο σχολείο ήταν τα καλλιτεχνικά και η γυμναστική.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top