ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Anna_Frank_1

Σε δημοπρασία, βιβλίο με την υπογραφή της Άννας Φρανκ

σε Ευκαιρίες

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ένας άνθρωπος στο Άμστερνταμ αγόρασε ένα αντίγραφο των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ του 1925 για τα παιδιά του. Δεκαετίες αργότερα, αυτά τα παιδιά έριξαν μια νέα ματιά στο βιβλίο και ανακάλυψαν ότι στην αρχική σελίδα υπήρχαν δύο ονόματα γραμμένα με καλλιγραφικά γράμματα: Άννα Φρανκ και Μάργκοτ Φρανκ.
«Είναι σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι μία οικογένεια κατέχει αυτό το βιβλίο για δύο, τρεις, τέσσερις δεκαετίες και αγνοούσε την ύπαρξη της υπογραφής» δήλωσε ο Νίκολας Λόουρι, πρόεδρος της Swann Auction Galleries της Νέας Υόρκης.

Anna_Frank_2
Η υπογραφή της Άννας Φρανκ στο βιβλίο των αδελφών Γκριμ αναγνωρίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Οι ιδιοκτήτες του βιβλίου έστειλαν μία επιστολή στον πατέρα της Άννας, Ότο Φρανκ, λέγοντας ότι αν το επιθυμεί, θα του έστελναν το βιβλίο. Η απάντησή του, γραμμένη στις 10 Ιουνίου του 1977, κατέληγε λέγοντας ότι «το βιβλίο που βρήκατε είναι μια πανέμορφη εικονογραφημένη έκδοση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ, κατανοώ τη συμπόνια σας για ό, τι συνέβη στην οικογένειά μου, θα σας παρακαλούσα να κρατήσετε το βιβλίο για την κόρη σας, στη μνήμη των παιδιών μου».
Στις 5 Μαΐου, η Swann θα δημοπρατήσει το βιβλίο μαζί με την επιστολή του Ότο Φρανκ, για περίπου 20 με 30 χιλιάδες δολάρια.
«Η Άννα Φρανκ ήθελε να γράψει παραμύθια και είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι ο οδηγός της για να εκπληρώσει αυτήν τη νεανική της επιθυμία» δήλωσε ο Λόουρι, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top