ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Diana1

Σε δημοπρασία το θρυλικό διαμαντένιο περιδέραιο της Νταϊάνα

σε Ευκαιρίες

Τον Ιούνιο του 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε ένα μοναδικό διαμαντένιο κολιέ σε έξοδό της για να παρακολουθήσει τη παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» στο Royal Albert Hall. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό περιδέραιο, που αποτελείται από 178 διαμάντια και τα αγαπημένα μαργαριτάρια της.
Αμέσως μετά τη παράσταση, η Νταϊάνα επέστρεψε το κολιέ στον κοσμηματοπώλη Garrard, για να της κατασκευάσει παρόμοια σκουλαρίκια. Ωστόσο, δεν κατάφερε να τα φορέσει ποτέ, αφού σκοτώθηκε δύο μήνες αργότερα. Λίγο καιρό αργότερα, ο Garrard πούλησε το κόσμημα σε Βρετανό επιχειρηματία που το ήθελε για τη σύζυγό του. Εκείνος με τη σειρά του το έβγαλε δημοπρασία το 1999, δίνοντας ένα μέρος από τα έσοδα στο Ταμείο για τη μνήμη της Νταϊάνα. Το 1999, ένας συλλέκτης στις ΗΠΑ πλήρωσε περισσότερες από 360.000 λίρες για να το αγοράσει, μαζί με τα σκουλαρίκια.
Σήμερα, ανήκει σε ένα ζευγάρι από την Ουκρανία, το οποίο πλήρωσε 500.000 λίρες για να το αποκτήσει το 2010. Ωστόσο, η τιμή του έχει εκτοξευτεί, και το ζευγάρι υπολογίζει ότι θα πιάσει την εξωφρενική τιμή των 9.6 εκ. λιρών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top