ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Στηρίζουν τον… Μαδούρο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Κατά του ψηφίσματος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με συντριπτική και διακομματική πλειοψηφία (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Ευρωσκεπτικιστές) 450 συνολικά ψήφων έναντι μόλις 35 αρνητικών, και το οποίο καταδίκαζε το καθεστώς Μαδούρο για τη φίμωση της αντιπολίτευσης αλλά και για μια σειρά αντιδημοκρατικών μεθόδων ακόμα και των δολοφονιών 26 πολιτών, ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ταυτιζόμενοι με δύο Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής τους κ.κ. Επιτήδειο και Φουντούλη και με τους δύο του ΚΚΕ κ.κ. Παπαδάκη και Ζαριανόπουλο, οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή επιβεβαίωσαν όλους εκείνους που ανέφεραν πως δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινούνταν απέναντι στην κυβέρνηση των Τσαβιστών της Βενεζουέλας παρά τη διεθνή κατακραυγή για τον ανελεύθερο τρόπο διακυβέρνησης της.
Ενδιαφέρον προκύπτει πάντως από το γεγονός πως ο κ. Κώστας Χρυσόγονος φέρεται να διαφοροποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας τη διάσταση απόψεων με το κόμμα του και την κεντρική γραμμή που είχε χαραχθεί.
Η καταψήφιση ενός ψηφίσματος ιδιαίτερα επικριτικού για την κυβέρνηση Μαδούρο και ούτε καν η αποχή που άλλες συντηρητικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέλεξαν, δημιούργησαν έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της ΕΕ καθώς αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε τελικά ενιαίο μέτωπο κατά των αυθαιρεσιών μιας κυβέρνησης που οδηγεί σε περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών.
Θα πρέπει να πούμε πως το ύφος του ψηφίσματος είναι πρωτόγνωρα επιθετικό, καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες θεωρούν πως η Δημοκρατία διακυβεύεται από μια κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα της στο χάος. Είναι μια από τις πολύ λίγες φορές που Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι ακόμα και Ευρωσκεπτικιστές ταυτίστηκαν σε μια ψηφοφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top