ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Zak-gkranz-2

Στο «σφυρί» έργα τέχνης από τη συλλογή του Ζακ Γκρανζ

σε Ευκαιρίες

Γλυπτά του Τζιακομέτι, του Ντάμιεν Χιρστ και του ζεύγους Φρανσουά – Ξαβιέ και Κλοντ Λαλάν, έργα του Αλεξάντερ Κάλντερ, πίνακες των Μιρό, Ματίς, Πάουλ Κλέε, Ντέιβιντ Χόκνεϊ και Μαξ Ερνστ, που αποτελούν μέρος της συλλογής έργων τέχνης του διακοσμητή Ζακ Γκρανζ θα διατεθούν σε δημοπρασία στις 21 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οίκου Sotheby’s.
Ανάμεσα στους διασημότερους διακοσμητές και τους αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου, ο 73χρονος Γάλλος Ζακ Γκρανζ σχεδίασε το εσωτερικό των κατοικιών διεθνών προσωπικοτήτων, όπως οι Γάλλοι Πιέρ Μπερζέ και Ιβ-Σεν Λοράν, η Πριγκίπισσα Καρολίνα του Ανόβερου, η Παλόμα Πικάσο, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και η κόρη του Σοφία Κόπολα.
«Συγκεντρώνοντας σχεδόν 150 κομμάτια, η δημοπρασία αυτή θα αναδείξει ένα ιδιαίτερο και λεπτό γούστο που συνδυάζει γνώση, χαρά και ευαισθησία, μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη του 20ού αιώνα, φωτογραφία, αρχαιότητα, σχέδια του 19ου αιώνα και έργα συμβολισμού», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Οίκου δημοπρασιών.
«Κοσμοπολίτης και μανιώδης συλλέκτης, ο Ζακ Γκρανζ συνέθεσε τη συλλογή του σαν ένα ταξιδιωτικό σημειωματάριο όπου κάθε έπιπλο, αντικείμενο, φωτογραφία, πίνακας ζωγραφικής ή γλυπτό χαρακτηρίζει πολιτιστικές αναφορές, μαρτυρά μια ανάμνηση, μια ανακάλυψη, μια συνάντηση», προσθέτει.
Επιλεγμένα κομμάτια από αυτή τη συλλογή θα παρουσιαστούν στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, ώστε να προσελκύσουν μεγάλους διεθνείς συλλέκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top