ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ferrari

Στο «σφυρί» Ferrari 348TB προ-παραγωγής

σε Ευκαιρίες

Η Silverstone Auctions, σε έναν μήνα, στις 30 Ιουλίου, βγάζει στο σφυρί μια ιδιαίτερη Ferrari 348 TB (Trasversale Berlinetta). Ιδιαίτερη καθώς είναι μια από τις 60 348ΤΒ προ-παραγωγής που είχε δοθεί σε dealers.
Η 348 σηματοδότησε την αυγή μιας νέας μεταβατικής εποχής, που ξεκίνησε αρχές του ’90 και ολοκληρώθηκε μια δεκαετία αργότερα με την 360 Modena και κατά την γνώμη μου χωρίζει τις κλασσικές από τις μοντέρνες Ferrari.
Η κυριότερη αλλαγή που έφερε ήταν το monocoque πλαίσιο, από σωληνωτό που ήταν στα πρωθύστερα μοντέλα της Ferrari. Το υποπλαίσιο ωστόσο παρέμεινε σωληνωτό. Σημαντική ήταν και η αλλαγή θέσης του κινητήρα και του κιβωτίου, μιας και στις προηγούμενες μικρές Ferrari, το μοτέρ ήταν εγκάρσια τοποθετημένο και το κιβώτιο ταχυτήτων στον διαμήκη άξονα. Στην 348TB, οι θέσεις αντιστράφηκαν και πλέον ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος κατά τον διαμήκη άξονα και το κιβώτιο κατά τον εγκάρσιο.
Οι διαφορές των 348ΤΒ προ-παραγωγής με τις υπόλοιπες 348ΤΒ είναι μικρές και για το εκπαιδευμένο μάτι διαφέρει στο μαύρο αλογάκι πίσω, από κλασσικά ασημένιο, στην μπαταρία που είναι τοποθετημένη πίσω και στο κόκκινο χρωματισμό που έχει το καπό από την μέσα μεριά.
Η συγκεκριμένη είχε πωληθεί στις 1 Φεβρουαρίου του 1990 στην Βερόνα, έπειτα πέρασε από τα χέρια ένα μέλος του Automotoclub Storico Italiano και το 2015 την απέκτησε ο τωρινός ιδιοκτήτης της. Θέλοντας να είναι σίγουρος για την κατάστασή της, την έστειλε στο Toni Auto με έδρα το Maranello για πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα, που του κόστισε €8.000. Οι αποδείξεις των εργασιών υπάρχουν, όπως και τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας από την Ferrari Classiche, μαζί με τα αυθεντικά παρελκόμενα, όπως η εργαλειοθήκη, ο γρύλος αλλά και ένα σετ βαλίτσες Ferrari.
Η τιμή που αναμένεται να φτάσει είναι μεταξύ £105.000 και £125.000 (€125.000 – €150.000), και ίσως είναι σχετικά χαμηλή, αν αναλογιστεί κανείς πως το αυτοκίνητο είναι πρακτικά αχρησιμοποίητο με μόλις 2.500 χλμ στο οδόμετρο του και πως η τιμή του θα κάνει level up όταν παρέλθει σε 4 χρόνια η τριακονταετία για να πιστοποιηθεί ως κλασσικό.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top