ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Τι πρέπει άλλο να κάνει για να τον «παραιτήσουν»;

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Νομική υπερβολή που δεν στοιχειοθετείται χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, τις αντιδράσεις της COSCO για τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ. Ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι όποιες αλλαγές είχε κάνει η κυβέρνηση στο κείμενο δεν αφορούσαν τη συμφωνία αλλά τον κυρωτικό νόμο και επρόκειτο για αλλαγές ορθής νομοθέτησης.
Επανέλαβε μάλιστα όσα είπες στη Βουλή, ότι η εταιρία –και άλλοι φορείς– εκλήθη στην επιτροπή εμπορίου, αλλά δεν προσήλθε και στο τέλος της συνεδρίασης εστάλη η επιστολή, με τρόπο που σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ήταν σωστός. Ο υπουργός είπε ότι ο κυρωτικός νόμος είναι στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να κάνει αλλαγές αρκεί να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη σύμβαση παραχώρησης.
Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, οι αλλαγές που έγιναν δεν είχαν στόχο να αμφισβητήσουν τη σύμβαση και να αλλάξουν οι όροι. Ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη, λέγοντας πάντως ότι οι αλλαγές που έγιναν στον κυρωτικό νόμο, δεν προήλθαν από το υπουργείο του αλλά από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.
Σημειώνεται πάντως ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις αλλαγές που ζητούσε η κινεζική εταιρία και ο υπουργός Ναυτιλίας, σημείωσε ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της καλής πίστης και εν όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Διερωτήθηκε μάλιστα: είναι σήμερα η σειρά μου, τα κανάλια και η ΝΔ ζητούν κάθε μέρα και από μία παραίτηση.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία κυρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, 223 ψήφων υπέρ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top