ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÅÉÄÏÌÅÍÇ - ÏËÏÊËÇÑÙÈÇÊÅ Ç ÅÊÊÅÍÙÓÇ ÔÏÕ ÊÁÔÁÕËÉÓÌÏÕ ÔÇÓ ÅÉÄÏÌÅÍÇÓ - ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÍÁÐËÇÑÙÔÇ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÐÑÏÓÔÁÓÉÁÓ ÔÏÕ ÐÏËÉÔÇ ÍÉÊÏÕ ÔÏÓÊÁ (ÌÏÔÉÏÍÔÅÁÌ/ÂÅÑÂÅÑÉÄÇÓ ÂÁÓÉËÇÓ)

Το απόλυτο χάος: Στήθηκε νέα «Ειδομένη» στους Ευζώνους!

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Πρώτη φορά αριστερά

«Οι εκδιωγμένοι πρόσφυγες από την Ειδομένη συνεχίζουν τη ζωή τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό των Ευζώνων», σημειώνει το RT σε ρεπορτάζ του. Σε βίντεο μάλιστα που δημοσιεύει παρουσιάζει το σημείο, ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στο οποία έχουν στηθεί σκηνές από τους πρόσφυγες.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε πριν λίγες ώρες και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει την ολοκλήρωση της εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, να μεταβαίνει στην περιοχή, χθες, για να εποπτεύσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης.
Όχι πολύ μακριά όμως από το σημείο στο οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσαν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, και συγκεκριμένα σε δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο στους Ευζώνους έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες 3 ημέρες αρκετά άτομα στήνοντας επί της ουσίας δύο νέους καταυλισμούς.
Ωστόσο ένα ακόμα γεγονός προκαλεί έντονο προβληματισμό καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από τον καταυλισμό της Ειδομένης για να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές μόλις 3.817 άνθρωποι. Το ερώτημα που γεννιέται λοιπόν είναι πού βρίσκονται τελικά οι τόσες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που ζούσαν στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Η ανταποκρίτρια του Ruptly με ανάρτησή της στο Twitter αποδεικνύει ότι πρόσφυγες από την Ειδομένη μεταφέρθηκαν μόνοι τους σε διάφορα σημεία. «Αφού ο καταυλισμός της Ειδομένης καθαρίστηκε, ο αυτοσχέδιος καταυλισμός στο βενζινάδικο της EKO, κοντά στο Πολύκαστρο, έγινε μεγαλύτερος. Περισσότεροι από 2.000 άτομα», σχολιάζει σε φωτογραφία που έχει ανεβάσει στο κοινωνικό δίκτυο.
Στο μεταξύ, για επιχειρήσεις εκμετάλλευσης που είχαν στήσει στην Ειδομένη διάφοροι επιτήδειοι εξοικονομώντας χρήματα από τους πρόσφυγες, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε σαφές ότι στο εξής τον πρώτο ρόλο στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων θα τον έχει το κράτος και όχι οι ΜΚΟ. Όπως είπε ο κ. Τσόκας, στον πρώην καταυλισμό της Ειδομένης υπήρχαν κάποιοι, οι οποίοι παραπληροφορούσαν τους πρόσφυγες, διαδίδοντας ότι δήθεν θα ανοίξουν τα σύνορα από τη μια μέρα στην άλλη, με στόχο να διατηρείται ο άτυπος καταυλισμός και να εξοικονομούν χρήματα.
«Παραπληροφορούσαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να παραμείνει εκεί αυτή η κατάσταση, γιατί είχαν στήσει τη δική τους επιχείρηση, το μαγαζάκι τους» είπε ο αναπλ. υπουργός και πρόσθεσε: «Στο Προσφυγικό παγκόσμια ρέει χρήμα και κάποιοι προφασιζόμενοι ότι προσφέρουν ανθρωπισμό, τα οικονομούσαν».
Εξάλλου, αναφερόμενος στη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι ΜΚΟ στο ζήτημα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, τόνισε ότι υπάρχουν οργανώσεις που πραγματικά προσφέρουν μεγάλη βοήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top