ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Euro_Greece_600x4001

Όταν ρέει αίμα στο δρόμο

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πολιτική

Με πρωτογενές πλεόνασμα, άραγε, γιατί να βάλεις κι άλλους φόρους; Η λιανική είναι 50% κάτω από πέρυσι. Οι υπηρεσίες παρακάτω. Το Έλλειμμα Εμπορικού Ισοζυγίου 500% πάνω. Όλοι κλαίνε…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ

Τα ίδια που έλεγα πριν ένα χρόνο ισχύουν και σήμερα, μόνο που τα πράγματα σήμερα είναι πολύ χειρότερα λόγω capital controls και επικείμενης φορολογικής και ασφαλιστικής πολτοποίησης των μικρομεσαίων.
Η καταστροφή της μεσαίας τάξης ολοκληρώνεται.
Πολλοί πλέον παρέδωσαν ψυχήν και βάλανε λουκέτο.
Ο 1 στους 3 Μικρομεσαίους που μιλάω θέλει να βάλει λουκέτο αλλά είναι εγκλωβισμένος από τα χρέη.
Άλλος 1 στους 3 πιθανολογεί πως τον συμφέρει να κλείσει όσο ακόμα μπορεί.
Πριν ένα χρόνο, δηλαδή 3 μήνες πριν επιβληθούν τα capital controls, έγραφα:
«Μάγκες έχετε τσακίσει την μικρή επιχείρηση. Τη βάλατε μαζί με τη μεσαία, και ζητάτε τα ίδια γραφειοκρατικά από μια επιχείρηση 3 ατόμων, που ζητάτε και από μια 249 ατόμων. Αυτό είναι ό,τι πιο αντιαναπτυξιακό υπάρχει. Οι μικρές επιχειρήσεις παράγουν κυρίως θέσεις εργασίας. Ναι. Θέσεις εργασίας». Έκανα λάθος!
Παραπάνω ζητάνε πλέον από τους μικρούς από ό,τι ζητούν από τους μεσαίους! Η φτωχοποίηση δείχνει να βαίνει καλώς. Ταυτόχρονα, η προοπτική να πληρώνει η χώρα €31 δις το χρόνο για συντάξεις, δημιουργεί ανειλημμένες υποχρεώσεις (δηλαδή χρέος) στα επόμενα 30 χρόνια ίσο με 400% του ΑΕΠ. Κόλαφος.
Μαζί με το υπάρχον ιδιωτικό και δημόσιο χρέος της χώρας αθροίζουν κοντά στα 8 φορές το ΑΕΠ. Δηλαδή 800% χρέος, το περισσότερο εξ αυτού προς τους συνταξιούχους του ελληνικού συνταξιοδοτικού Ponzi Scheme! Το 2003 πληρώσαμε σε συντάξεις 13 δισ. ευρώ. Το 2016 θα πληρώσουμε 31 δισ. ευρώ.
Θα πληρώσουμε φέτος 18 δισ. παραπάνω από όσα πληρώσαμε το 2003 που είχαμε το αντίστοιχο μέγεθος οικονομίας. Αυτά τα 31 δισ. ευρώ, πρέπει να τα πληρώσουμε χωρίς να πάρουμε από κανέναν δανεικά, άρα θα προέλθουν αποκλειστικά από φόρους. Όμως οι συντάξεις που δίνουμε σήμερα είναι πολύ υψηλότερες από αυτές που δικαιολογούν οι εισφορές που έχουν πληρώσει οι σημερινοί συνταξιούχοι.
Συχνά είναι ως και 10 φορές τα λεφτά τους!
Δηλαδή σαν το «Αεροπλανάκι» ή αλλιώς την «Πυραμίδα» που προκάλεσε την κατάρρευση της αλβανικής οικονομίας πριν δυο δεκαετίες.
Οι Έλληνες πληρώνουμε 11,5 ΕΝΦΙΑ το χρόνο για να συντηρήσουμε ένα «Αεροπλανάκι» συνταξιοδοτικό Ponzi Scheme που θα καταστρέψει τη χώρα με βεβαιότητα… Πάντως, ούτε πέρασε, ούτε άγγιξε ο νεοφιλελευθερισμός στην Ελλάδα. Ούτε μια μέρα, ούτε μια νύχτα!
Ούτε καν ο Μινώταυρός του.
Έχουμε όμως απίστευτο και απόλυτο κρατισμό, με 6% του ΑΕΠ κόστος διαφθοράς και 7% του ΑΕΠ κόστος γραφειοκρατίας. Συνολικά δηλαδή -13% του ΑΕΠ στη φαυλότητα και την Ανικανοκρατία.
Αυτά, μαζί με τις αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο, είναι που μας ανάγκαζαν να λειτουργούμε ελλειμματικό κράτος για δεκαετίες, ενώ εκτόξευσε το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου από 12 δισ. στα 24 δισ. ευρώ, από το 2001 στο 2009, ωθώντας μας στην ανυποληψία της ζητιανιάς και των μνημονίων της, όπου άλλοι, ξένοι, μας υποχρεώνουν να κάνουμε πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας αν είχαμε μυαλό.
Η έστω τσίπα…
Η διαστρέβλωση των λέξεων και των εννοιών, ήταν ως τώρα προνόμιο της ψυχοπαθούς, ψευδολάγνας αριστεράς.
Όχι πιά. Από οικονομικής πλευράς, το αίμα πλέον ρέει στους δρόμους, και θεωρητικά θα έπρεπε οι έξυπνοι «γύπες» επενδυτές να αγοράζουν σαν τρελοί για πενταροδεκάρες ό,τι πουλιέται.
Όμως στη χώρα του δημοσίου Λεβιάθαν ούτε αυτοί δεν ρισκάρουν να εμπιστευτούν το κράτος μας. Βλέπουν τι κάναμε με όσους εμπιστεύτηκαν και αγόρασαν πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα: όταν εγκλωβίστηκε αρκετός κόσμος αυξάνουμε το φόρο στο πετρέλαιο. «Οικονομική πολιτική Μπάρμπα Μυτούση», ενόσω το αίμα ρέει στους δρόμους.
Η κοινωνία χρειάζεται εγκαίρως φιλελεύθερες πολιτικές μήπως και σωθεί η χώρα και η κοινωνία.
Αλλιώς, θα χρειαστεί νεκροθάφτη…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top