ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

Έβαλαν στο Υπερταμείο το ΟΑΚΑ που ανήκει στην… ΕΟΕ

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Η απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την αποκρατικοποίηση του ΟΑΚΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Με ανακοίνωσή της, η ΕΟΕ χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή παράνομη και προαναγγέλλει πως αν προχωρήσει, θα αναγκαστεί να προσφύγει στην Ελληνική δικαιοσύνη αλλά και -αν χρειαστεί- στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία καταγράφει τις ανάγκες του Ελληνικού αθλητισμού και υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, απαιτεί κατ’ αρχάς άμεση ενημέρωση από την Πολιτεία περί του θέματος. Η έκταση του ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ και ως εκ τούτου στον Ελληνικό αθλητισμό. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παράνομη απόφασή της, για ένταξή του ΟΑΚΑ στην εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ, με σκοπό την πώλησή του ή την μακροχρόνια μίσθωσή του χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη, τότε η ΕΟΕ θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσφύγει με όλα τα ένδικα μέσα στην Ελληνική δικαιοσύνη καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η Ελλάδα έχει εγγυηθεί και δεσμευθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την αυτονομία του Ελληνικού αθλητισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top