ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

rowling

Ένα σπάνιο χειρόγραφο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ σε δημοπρασία

σε Ευκαιρίες

Οι Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου (The Tales of Beedle the Bard) είναι ένα βιβλίο με παιδικές ιστορίες που αναφέρεται στο έβδομο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου. Στα τέλη του 2007, μετά την δημοσίευση του Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, η έγραψε και δημοσίευσε το ομώνυμο βιβλίο. Εκτός από τα τυπωμένα αντίγραφα, έχουν εκδοθεί και επτά αντίγραφα γραμμένα και εικονογραφημένα από την Ρόουλινγκ. Ένα από αυτά, σε δημοπρασία που έγινε το Δεκέμβριο του 2007, αγοράστηκε από τον διαδικτυακό τόπο Amazon.com για το ποσό 1,95 εκατομμυρίων στερλινών. Το αντίτυπο βγήκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς λόγους.
Αυτή τη φορά ένα δεύτερο βιβλίο χειρόγραφο και εικονογραφημένο βγαίνει σε δημοπρασία από τους Σόθμπις του Λονδίνου στις 13 Δεκεμβρίου 2016. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα φτάσει μέχρι 500.000 λίρες. Το αντίγραφο αυτό φέρει τον αριθμό 3 από τα 7 που έχει δημιουργήσει η Ρόουλινγκ και ανήκει στον Μπάρι Κάνινγκχαμ, τον εκδότη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καριέρα της Ρόουλινγκ. Στην αφιέρωση, η Ρόουλινγκ ευχαριστεί τον Μπάρι, που πίστεψε στο «αγόρι με τα γυαλιά» και τη λαμπρότητα της γραφής της.
Το αντίτυπο είναι από καφέ μαροκινό δέρμα και «εξωπραγματικά ωραίο» όπως είπε ο Κάνινγκχαμ, στολισμένο με ημιπολύτιμους λίθους Rhodochrosite και μια ασημένια νεκροκεφαλή. Αρχικά παρουσιάστηκε ως προσωπικό δώρο για «εκείνους που συνδέεται στενότερα με τα βιβλία Χάρι Πότερ». Στο τέλος του τόμου, η συγγραφέας σημειώνει ότι αυτές οι ημιπολύτιμοι λίθοι «παραδοσιακά σχετίζονται με την αγάπη, την ισορροπία και τη χαρά στην καθημερινή ζωή».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top