ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Έφοδος και βανδαλισμοί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Με μια «καταδρομικού» τύπου επιχείρηση, που είχε χαρακτηριστικά εκδικητικής δράσης λόγω της στάσης που κράτησε ο Γ.Μπουτάρης απέναντί τους, οι No Borders βανδάλισαν πριν από λίγο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Ομάδα περίπου 100 ατόμων έδρασε συντονισμένα και αστραπιαία, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες και «χτύπησαν» ταυτόχρονα στα δύο Γραφεία Εργασίας, που βρίσκονται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, καθώς και στο γραφείο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Οι εισβολείς ξήλωσαν και έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πετώντας τους έξω από τα γραφεία, αναποδογύρισαν έπιπλα και βιβλιοθήκες, κατέστρεψαν έγγραφα, έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές στους τοίχους, ενώ άδειασαν έναν πυροσβεστήρα στον διάδρομο.
Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα έγραφε συνθήματα και μουτζούρωνε πινακίδες στις εξωτερικές επιφάνειες του δημαρχείου, ενώ πετούσε μπουκάλια με χρώμα στους τοίχους.
Η όλη επιχείρηση κράτησε 6 – 7 λεπτά και οι νεαροί βάνδαλοι επέστρεψαν στους χώρους του ΑΠΘ που έχουν καταλάβει, προτού εμφανιστεί η αστυνομία.
Την ίδια ώρα, στους χώρους του Πανεπιστημίου επικρατεί αναβρασμός, με τους «κατασκηνωτές» των No Borders να αυξάνονται ραγδαία, ξεπερνώντας τα 1.500 άτομα, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει της πορείας «Migrants Pride» που έχουν προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα.
Την ίδια στιγμή, εντός του ΑΠΘ, οι no borders κλιμακώνουν τις δραστηριότητές τους.. Πριν από λίγο εισέβαλαν και στην Πολυτεχνική σχολή – σημειωτέον έχουν ήδη καταλάβει την Νομική και το νέο κτίριο της Φιλοσοφικής- χωρίς όμως να την καταλάβουν. Επίσης τέσσερα λεωφορεία με μέλη τους αναχώρησαν για την…Ειδομένη, με άγνωστες επιδιώξεις.
Γραφείο Εθνους, Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top