ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Αγωγή του ΑΔΜΗΕ στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Την επιστροφή περίπου 300.000 ευρώ από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μπλάνα, ζητά με αγωγή του ο ΑΔΜΗΕ, φορτώνοντας τις διεκδικήσεις με ασφαλιστικές εισφορές και φόρους που έχει καταβάλλει.
Το πρώην στέλεχος και ο τέως Πρόεδρος, Μανώλης Κορωνιωτάκης, είχαν χρησιμοποιήσει νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί επί της σημερινής κυβέρνησης, με την οποία αύξησαν αναδρομικά τον μισθό τους. Μολονότι ο Πρόεδρος επέστρεψε τα οφειλόμενα ποσά ο κ. Μπλάνας δεν το έπραξε, για αυτό και ο ΑΔΜΗΕ αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του. Και οι δύο είχαν απομακρυνθεί προ μηνών από την εταιρεία με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.
Η άσκηση αγωγής από τον ΑΔΜΗΕ καταθέτεται σε μία κομβική στιγμή για την εταιρεία καθώς την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του 24% στην Κινεζική State Grid. Η τελευταία θα στελεχώσει τον διαχειριστή του ηλεκτρικού δικτύου με την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και του οικονομικού διευθυντή ενώ θα συμμετάσχει με δικά τους ανθρώπους και στις νέες θέσεις αναπληρωτών γενικών διευθυντών.
Η σύμπραξη με τους Κινέζους θα εξυπηρετήσει το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ να επενδύσει περίπου 2 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται και η εισαγωγή των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών (θα ελέγχει το 51% του ΑΔΜΗΕ) στο χρηματιστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top