ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ - ÄÇËÙÓÅÉÓ ÌÅÔÁ ÔÇÍ ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÃÊÉÊÁ ×ÁÑÄÏÕÂÅËÇ ÌÅ ÔÏÍ ÄÉÅÕÈÕÍÔÇ ÔÏÕ ESM ÊËÁÏÕÓ ÑÅÃÊËÉÍÃÊ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Αλήθειες Ρέκλινγκ: H ρήξη του 2015 κόστισε δισεκατομμύρια

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Στο ίδιο πάνελ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο συνέδριο του Economist, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι την επόμενη βδομάδα ο ESM αναμένεται να εκταμιεύσει 7,7 δισ. ευρώ από τα 8,5 δισ. ευρώ της δόσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει πια ολοκληρωθεί με τα μέτρα που ψήφισε η Βουλή, αλλά αυτό που μένει είναι ο οικονομικός μετασχηματισμός (και όχι η πια η λιτότητα) με την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τη λειτουργικότητα του υπερταμείου.
Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι είναι εφικτή η έξοδος στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος, στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018, καθώς η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο success story.
Στο σημείο αυτό ο κ. Ρέκλινγκ έκανε μια αναδρομή λέγοντας ότι η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές και το 2014 «πριν από την ατυχή αναστροφή των μεταρρυθμίσεων στην αρχή του 2015 η οποία καθυστέρησε την ανάκαμψη της χώρας για αρκετά χρόνια και κόστισε πολλά δισεκατομμύρια».
Ο επικεφαλής του ESM είπε επίσης ότι παρότι και αυτή η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε «πολύ μετά από το προγραμματισμένο» αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες πολίτες και στις ελληνικές αρχές.
Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις για το πόσα χρόνια θα παραμένει η Ελλάδα στα Μνημόνια, ο Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως «επτά χρόνια είναι πολλά. Στην Ελλάδα τα Μνημόνια κράτησαν περισσότερο, άλλες χώρες πέτυχαν να βγουν σε 1-3 χρόνια μόνον».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top