ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÅÎÅÔÁÓÔÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÊÁÔÁ ÔÏÕ ÐÑ. ÕÐÏÕÑÃÏÕ Ã. ÐÁÐÁÍÔÙÍÉÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Βατερλώ» με την Προανακριτική για Παπαντωνίου

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Σε αποδόμηση των βασικών επιχειρημάτων που στηρίχθηκε η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για έρευνα από την Βουλή των εξοπλιστικών συμβάσεων που υπέγραψε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου προχώρησε η πλειοψηφία των μελών της Προανακριτικής επιτροπής. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ενημερωτικού σημειώματος που συνέγραψαν και οι βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων, οι οποίοι, λίγες εβδομάδες πριν, έβαζαν την υπογραφή τους στην σχετική πρόταση, η ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τον πρώην υπουργό έχει παραγραφεί, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για το αν η Βουλή είναι αρμόδια να ελέγξει το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα πάντα με το σημείωμα, με το οποίο διαφώνησαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή για διαφορετικούς λόγους, αποφασίστηκε «να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.
Η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top